29. toukokuuta 2011

Päivitys, jota ei pitänyt tulla

Eilen ehdin jo asennoitua siihen (pettymykseen), että tänään en pääse kisaamaan Darcyn kanssa. Laitoin kuitenkin kellon herättämään aamulla, ja kappas, olo oli ihan ok. :) Kun vielä aamulenkinkään jälkeen ei eilisestä kamalasta olosta ollut tietoakaan, päätin lähteä Saloon ajatuksella, että pääseehän sieltä lähtemään kesken kaiken poiskin. Ja onneksi lähdin. :) Ehkä se eilinen oli vaan jotain Rauman-tautia, joka parani heti kun kroppa toipui Satakunnan visiitistä. ;))

Ensimmäinen rata meni kuitenkin vähän löysäilyksi omalta osaltani, mikä vaikutti luonnollisesti myös Darcyyn. En ollut tyytyväinen itseeni. :/ Nolla oli silti tosi lähellä, radalta tuli vitonen lentokeinusta. :o Ihan outoa, kun sekä Darcy että Bingley on nyt viikon sisään tehneet kisoissa lentokeinun! Darcylla ei kuitenkaan ollut ihan yhtä törkeä kuin Bingleyllä viikko sitten. Eikä siitä onneksi jäänyt mitään traumoja, kun seuraavilla radoilla keinut meni hyvin.

Toisella radalla päätin, että nyt en ainakaan löysäile. Koska ärsyttävintä ikinä on todeta itselleen radan jälkeen, että "olisit nyt ees yrittänyt". ;) Tähän rataan olinkin sitten ihan tyytyväinen. Pikkasen omat linjat oli jossain kohtaa hakusessa, ja meinasin juosta putkeen, mutta väistin sen täpärästi. ;D Ja osasin soveltaa pakkovalssia, josta on tulossa yksi mun lempiohjauksista. :) Tuloksena siis nolla, sij. 4. Radan jälkeen aloin miettiä meidän menoa...tarkemmin sanottuna vauhtia. Jäätiin tällä radalla noin sekunti voittajasta. Darcyn vauhti oli ihan ok, ei edelleenkään treenivauhtia, mutta ihan ok. Myöskään kaarrokset ei valuneet, ainoastaan yhdessä kohdassa pikkasen. Mutta se missä me hävittiin vähintään se sekunti, oli pujottelu. Darcy on hidas pujottelija, sitä ei käy kieltäminen. Darcy hakee keppien aloituksen hienosti ja varmasti, mutta muussa onkin sitten toivomisen varaa. Etenkin vauhdissa... :(  Mitä mun kannattaisi tehdä? Millä mä saisin lisää vauhtia pujotteluun? Vedättämällä sitä saa vähän... Treeneissä oon jonkin verran vedättämällä treenannut ja saanutkin ihan hyvän vauhdin päälle. Lisää tätä? Vai jotain muuta? Olen tosi iloinen siitä, että Bingleyn pujottelu on nopeaa ja alkaa olla aika varmaakin. Tässä taas yksi ero poikien välillä.

Kolmannella radalla oli kohta, jossa oli kaksi välistä vetoa peräkkäin, eli kolme hyppyä vierekkäin. Darcy on ollut varma "välistävedettävä", joten en edes ajatellut, että tässä kohtaa voisi kosahtaa. No, älä luule, vaan ohjaa. :D Niin vaan kävi, että Darcy hyppäsi hypyn väärään suuntaan --> hyl. Olisi pitänyt ottaa voimakkaammin koira hanskaan siinä kohtaa. Höh. Oli tästä hylystä kuitenkin jotain hyötyäkin. Uskalsin nimittäin kepeillä kokeilla voimakasta vedättämistä ja persjättöä, kun oli joka tapauksessa jo hylly pohjalla. En ollut ollenkaan varma, että Darcy pujottelisi loppuun saakka. Mutta hieno Darcy kesti persjätön! <3  Ja meni kepit lujempaa kuin varmaan ikinä aikaisemmin kisoissa! :) Eli vedättäminen toimii...? Ongelmana vedättämisessä on vaan, että usein kolmosten kisoissa keppien jälkeen käännytään jonnekin suuntaan, jolloin vedättäminen ei oikein toimi. Mutta ehkäpä sillä saisi Darcyn peruspujottelurytmin nopeammaksi...? Hyviä vinkkejä vastaanotetaan. :))

Eilen kirjoitin, että Bingleyn kanssa pitäisi tehdä ihan perusetenemistä muutamalla esteellä, jotta poitsu saisi varmuutta myös hypyille irtoamiseen. Tänään starttien välissä se pääsikin treenaamaan. :) Kolme lämppähyppyä suoralla linjalla, lelu viimeisen taakse odottamaan ja siitä lähetys eteenpäin. Hyvää perusperustreeniä. :) Tätä lisää, eikä aina vaan kaikkea mutkikasta tekniikkaa!

2 kommenttia:

  1. Vauhtia pujotteluun voisi saada myös vinokepeillä. Ne kun laittaa aavistuksen vinoon, niin koira pääsee etenemään huomattavasti nopeampaa ja ehkä jopa kauhomalla. Tällä tavalla itse oon ainakin vahvistanut Chilin nopeutta kepeillä.

    Hallilla ainakin on vinokepit, mutta itse oon tykännyt nurmelle tökättävistä kepeistä, jolloin tätä treeniä voi tehdä huomattavasti useammin ja keppien kaltevuuskulmaa voi vaihdella.

    T. Jasmina & kromfo Chili

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä. :) Kävinkin eilen hallilla ja siellä oli näköjään uudehkot (?) vinokepit, joiden kulmaa pystyi säätämään. Darcy sai heti lisää vauhtia pujotteluun, huippua! Pitänee siis jatkaa vauhtitreenejä näillä.

    VastaaPoista