21. tammikuuta 2013

Hoitopäivä


Näköjään sitä tuntee jo aika hyvin koiransa. Tänään Piiralla kerroin aluksi kuulumiset ja miten luulen jokaisen puikulapään voivan. Jokaisen kohdalla ennustus meni nappiin, niin hyvässä kuin huonossa. 

Lizzy sai aloittaa tänään. Sehän oli ihan pikkupentu, kun viimeksi olimme Piiralla ja silloin vain tarkistettiin, että neiti on suora. Tänään halusin, että se tarkistetaan ensin. Epäilin että jotain jumia voisi löytyä, koska välillä se on liikkunut selkä vähän köyryllä ja seistessä on jättänyt jalat vähän mahan alle (niin kuin edellisen postauksen kuvasta on nähtävissä...). Toisaalta mietin voiko kyse olla vain siitä, että muuttuva kroppa ei vielä ole aivan löytänyt tasapainoa. Jumihypoteesi osui kuitenkin oikeaan; lannerangasta löytyi lukko ja koko oikea puoli oli kireänoloinen. Piiran taikakädet hoitivat onneksi homman kotiin ja hoidon jälkeen Lizzy seisoi jälleen ranka suorassa. Oli ihanaa nähdä, kuinka se jo siinä vastaanotolla seisoi jättäen takajalat parempaan asentoon ja venytteli itseään oikein antaumuksella. :) Leena saikin kiitokseksi Lizzyltä useat pusutteluhetket!

Bingley ei millään ymmärtänyt, ettei sen vuoro tänään ollutkaan ensimmäisenä. Se otti maailman surkeimman ilmeen, huokaili syvään ja työnsi peppuaan koko ajan Piiran syliin. Ei ole helppoa pienellä pojalla, ei. Lopulta nämä hienovaraiset vihjeet ymmärrettiin ja Bingley pääsi käsittelyyn. Bingleyllä epäilin myöskin jumeja. Sen lihakset olivat tosi kuonaiset ja kireät ennen joulua, eivätkä hieronnat, tauko, nesteytys (siis nesteen lisääminen ruoan sekaan ;) ) ja B-vitamiinikuuri juurikaan auttaneet. Hieronnan jälkeen Bingley tuntui käsiin aina hetken aikaa paremmalta, mutta nopeasti vetäisi itsensä jälleen jumiin. Niinpä mietin, voiko nivellukko aiheuttaa lihasten kiristymisen, joka selittäisi hieronnan "tehottomuuden". Kuulemma voi, ja Bingley olikin ihan vintturassa...raukka. Lukko saatiin kuitenkin auki ja muutenkin rankaa liikkuvammaksi, Lizzyn lailla myös Bingleyllä oikea puoli oli kireämpi. Superhienoa, että Bingley saatiin hoidettua, mutta ajankohta hoidolle olisi voinut olla parempi. Piiran aikahan on varattu jo puoli vuotta sitten, enkä tietenkään silloin tiennyt, että tulevana viikonloppuna on TopTeam-leiri. Ideaalisti Piira olisikin suositellut meille parin viikon agilitytaukoa, mutta näillä mennään nyt... Luvassa paljon ravilenkkiä ennen leiriä ja hieronta leirin jälkeen, eiköhän tästä hyvä tule. :)

Darcy sai tapansa mukaan tarkkailla tilannetta sillä aikaa kun muut hoidetaan ensin. Joka kerralla tilanne on sille vähän jännä, mutta toisaalta on kiva huomata myös, että joka kerralla se osaa rentoutua vähän nopeammin. Hoidon osalta myös sen kohdalla ennustus osui oikeaan: Darcy oli elämänsä kunnossa! :) En itse asiassa muista koska viimeksi se olisi ollut näin hyvässä kunnossa Piiralla. Jumissa ollessaan Darcy lopettaa aina ensimmäisenä venyttelyn ja alkaa peitsata, nyt viime aikoina se sen sijaan on venytellyt enemmän kuin koskaan eikä peitsaamista ole esiintynyt aikoihin. Ihanaa että kolmikossa oli edes yksi suora. ;)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti