5. joulukuuta 2011

Vuoden viimeiset startit

Vuoden viimeiset kisat on nyt kisattu kotihallissa! Täytyy myöntää, että asenne ei ollut ihan kohdillaan eikä kisapäivän odotukseen liittynyt mitään ekstaattista,  joten tuleva tauko tekee varmasti hyvää. Tarkoitus olisi tauon aikana myös miettiä vähän tavoitteita ja kehittymiskohteita, ehkä sen myötä myös motivaatio kasvaisi taas. Tänä vuonna on vielä kahdet Jaakon treenit, mutta muuten varmaan jatketaan joskus tammikuun lopulla.

Lauantaina Bingley sai kisata kaksi starttia ja Darcy kolme. Bingleyn ensimmäinen rata oli muuten ihan sujuva, mutta menin sitten sössimään kepit. :o Kepeille törkkääminen on vielä aika uutta meille, enkä malttanut ohjata loppuun asti vaan vedin käteni aika voimalla pois, jolloin Bingley keskeytti pujottelun. Toisellakin yrittämällä annoin Bingleylle häiriötä, kun meinasin itse kompastua putkeen, mutta hyvin Bee kesti häiriön tällä kertaa. (Ai miten niin olen kömpelö...? ;D) Viimeisestä putkesta tullessaan Bingley oli myös vähän aikaa eksyksissä ennen kuin löysi mut ja loppusuoran. Olisi ehkä ollut parempi viedä putkelle pakkovalssilla kuin ohjata pimeään kulmaan... Mutta kaiken kaikkiaan olen vaan niin iloinen, kun pystytään tekemään Bingleyn kanssa sujuvaa rataa. Meno oli nimittäin mahdollisimman kaukana sujuvasta vielä kesällä...

Bingleyn eka rata: 



Toisella radalla ei oikeastaan ollut mitään ihmeellistä, paitsi muurille takaakierto. Vähän mietitytti, koska en muista että oltais koskaan harjoiteltu sitä! Päädyin siinä ns. turvalliseen valintaan, eli ohjasin seuraavan pussin takaaleikkauksella. Ohjausvalinta hidasti varmaan vähän esim. sokkariin verrattuna. Muutenkin Bingleyn kanssa loppusuorat on hitaita, koska Bee ei irtoa kovin hyvin. Ja koska mä en juokse! Oikeasti aika kamalaa katsoa. Irtoamistreenejä Bingleylle ja juoksutreenejä allekirjoittaneelle. Siinä on jo hyvä alku tulevalle treenisuunnitelmalle. ;) Joka tapauksessa radalta nolla, sijoituksella 8/28. Taisipa muuten olla meidän ensimmäinen hyppisnolla! :)

Been toinen rata: 



Darcyn kanssa mulla oli oikeastaan yksi (ei-niin-vakava) tavoite näihin vuoden viimeisiin kisoihin. Halusin saada yhden nollan, jolloin meillä olisi SM-nollat kasassa. Ja tulihan se sieltä! :) Samalta hyppikseltä, jolta Bingleykin sai nollansa. Hauska yksityiskohta: Bingleyn aika oli 33,83 ja Darcyn 33,86. Eli Bingley voitti 0,03 sekunnilla. Darcyn vahvuus on loppusuorat, se irtoaa (sheltiksi) hyvin, mutta kääntyy huonosti. Bingley taas menettää sekunteja suorilla, mutta kääntyy ihanan pienesti. Molemmilla siis vahvuutensa. Ja jälleen uusi lisäys treenisuunnitelmaan: vahvista vahvuuksia ja kehitä heikkouksia!

Loput kaksi rataa olivat vähän haastavampia. Radoilta löytyi hyviä kohtia, mutta myös epäonnistumisia. Erityisesti harmittaa, kun kaksi kertaa pilasin niiston, joka on yleensä sujunut meiltä hyvin ja joka on ohjaus, jolla Darcy kääntyy hyvin. Olin vaan liian hätäinen, eikä Darcy ehtinyt ohjaukseen mukaan. Ensi kerralla pitää muistaa varmistaa, että koira on ehtinyt lukita ohjauksen ennen kuin säntää itse seuraavaan ohjaukseen.

Ei kuitenkaan hullumpi päätös kisavuodelle. Uusi lisenssi on jo ostettu, nyt vaan motivaatiota keräämään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti