10. huhtikuuta 2018

Hei hei pennut


Hups, on blogin päivityskin jäänyt taas ihan kokonaan. Pennut täyttivät viime sunnuntaina 7 viikkoa, ja heti samana päivänä kolme pojankoltiaista lensi pesästä ja lähti maailmaa valloittamaan. Eilen lähti neljäs poika, ja viimeisenä lähtee Enni-tyttönen perjantaina. 

Pentuaika on mennyt hurjan nopeasti! Vieraita on käynyt ihan paria päivää lukuunottamatta joka päivä siitä lähtien, kun pennut täyttivät kolme viikkoa. Me olemme myös vierailleet muutamassa paikassa pentujen kanssa. Tosi reippaasti on koko jengi ottanut uudet kokemukset vastaan! :) Pentue on vaikuttanut olevan hyvin tasainen luonteen, mutta myös ulkonäön puolesta. Tai ainakin tasaisempi kuin esimmäinen pentue, johon mahtui sekä mini- että maksi-kokoinen menijä. ;) 

Pentutestissä kävimme Janita Leinosen luona. Koko pentue oli hyvin tasainen, vain pieniä eroja ja pisteissäkin kaikki asettuivat kolmen pisteen sisälle. Kaikista pennuista todettiin, että ovat tasapainoisia, rohkeita, hyvällä hermorakenteella ja toimintakyvyllä varustettuja pikkushelttejä. Kaikki myös pääsivät kategoriaan erinomainen harrastus- / kisakoira. Ei paljon tyytyväisempi voisi kasvattaja olla!

Eläinlääkärin pentutarkastuksessa pieneksi yllätykseksi kahdella pennulla löytyi silmistä lievä CRD. Nyt siis tiedän, että Lizzy on kantaja. Onneksi tuo vaiva ei tule mitenkään koirien elämään vaikuttamaan. Yhdellä uroksella tuntui tässä vaiheessa vain yksi kives, aika näyttää laskeutuuko toinenkin vai jääkö "pallipuoleksi". Kahdella löytyi myös lievä 1/6 sivuääni sydämestä. Nartun osalta halusin vielä varmistaa, onko kyse ns. pentusivuäänestä (puppy murmur) vai jostain muusta. Tämä sen vuoksi, että tiedän voinko antaa sijoitukseen vai en. Tänään kävimme siis sydänultrassa ja kaikki näytti oikein hyvältä, poikkeavia löydöksiä ei ollut, joten kyseessä todennäköisesti fysiologinen pentusivuääni. Huh, mikä helpotus! Näin ollen varmistui, että Enni muuttaa Vimmaksi Lappeenrantaan sijoitukseen. :) Muutkin pennut ovat saaneet aivan huippukivat kodit, on ollut mukava kuulla, että kaikilla on lähtenyt uusissa kodeissa kivasti menemään. Pentuaika on niin intensiivistä, että onhan se tosi haikeaa, kun yhtäkkiä talo hiljenee, mutta tosiaan helpottaa kun tietää heidän päässeen niin hyviin koteihin. Kiitos teille, kasvattien omistajat! 

Tässä vielä kaikista pennuista 6-viikon passikuvat. :) Pennut saivat viralliset nimensä Olympia-teeman mukaan, koska syntyivät Olympialaisten aikaan. Nimet ovat siis lumilautailu-temppuja. 


Iivo eli nykyisin Pumba
Cerebellum's Rippley Flip
Pumba muutti Pauliinan ja Artun luokse Kangasalle

Enni eli nykyisin Vimma
Cerebellum's Elguerial
Vimma muuttaa sijoitukseen Minnan perheen luokse Lappeenrantaan

Leevi joka jäi Leeviksi
Cerebellum's Michalchuck
Leevi muutti Essin luokse Jyväskylään / Turkuun

Peetu eli nykyisin Rocky
Cerebellum's Rocket Air
Rocky muutti Ksenian ja Pekan luokse Helsinkiin

Justus eli nykyisin Pepper
Cerebellum's Pickpocket
Pepper muutti Neran luokse Helsinkiin


Viimeiseen kuukauteen ei paljon muuta ole mahtunut kuin pentuja, mutta muutaman kerran sentään olemme Ginnyn kanssa päässeet treenaamaan niin, että saimme vihdoin kontaktit edes suunnilleen kisavalmiiksi. Pääsiäisenä olin ilmoittanut sen kahdelle radalle, joista toinen hyppy- ja toinen agirata. Sen verran vähän luottoa mulla kontakteihin (lähinnä puomiin ja keinuun sekä niiden erotteluun) oli, etten useammalle viitsinyt ilmoittaa. Mutta Ginnypä yllätti ja kontakti sujuivat ihan täydellisesti! :) Radalta nappasimmekin ensimmäisen nollavoiton ja LUVAn. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ja alkaa tutkia kisakalenteria sillä silmällä... Kivaa! 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti