17. toukokuuta 2010

Aurinkoa ja näytelmiä

Kesän ensimmäiset punoitukset on nyt saatu iholle. Samoin viikonloppu toi meille neljä punasävyistä nauhaa, ihan kiva saldo siis kaiken kaikkiaan. Kaikki sai osansa punaisesta väristä. :)

Bingleyn kehäkäytös alkaa olla tosi kivalla mallilla. Se jaksoi molemmissa näyttelyissä keskittyä hienosti ja olla komea poika. Sen kanssa on ilo olla kehässä. :)  Ja nyt tuntuu,  että itsenikään ei enää tarvitse jännittää niin paljon kehää, kun tiedän miten Bee käyttäytyy ja miten mun sitä kannattaa esittää. Ihana poika. <3 Mynämäellä tuomari tykkäs siitä enemmän: antoi ERIn ja sijoitti yhdeksän junnu-uroksen joukosta neljänneksi. Raumalla tuomari antoi EH:n, mutta ei enää sijoittanut yhdeksän kanssakilpailijan joukosta. Tyytyväinen olen kuitenkin. Ja ykkösruusuke on nyt ansaittu. :) Tässä vielä Bingleyn arvostelut:

Mynämäki: Jackie Stubbs, Irlanti
10 months old tricolour dog. Pleasing head. With good eyes, ears and expression. Good bite. Good angulations in both front and back. Well balanced young dog. Moved well.
JUN ERI 4

Rauma: Frank Kane, Iso-Britannia
10 months of good size and breedtype, needs to fill out in body. Needs little more reangulations, refined head that could be stronger in foreface. Good eyes. He needs to fill generally, when he gets some substance he will be a nice dog. 
JUN EH
Kuvat: Sirpa Saari


Darcy on viimeksi ollut kehässä helmikuussa Tampereella, jossa se totaalisesti säikähti tuomaria, eikä pystynyt raukkapieni enää rauhoittua kehässä. Nyt ollaan yritetty treenata ja jännityksellä odotin, millä tavalla nyt menee. No, paljon paremmin viime kertaan verrattuna, mutta edelleen Darcy arastelee tuomareita. Tuntuu että se oikein vaistoaa, koska sitä katsotaan, ja silloin se menee jotenkin lukkoon. Mutta sitten kun kukaan ei katso siihen päin, se posettaa hienosti.. Sama on ollut nähtävissä treeneissä ja sama toistui taas kehässä. No, ei se ehkä kuitenkaan pahimmasta päästä tuolla kehässä ollut..ja toisaalta mua lohduttaa kovasti tietää, että toi ei todellakaan ole sen luonteessa ainut puoli.  Onneksi sen arkuus ei mitenkään tule esille meidän arjessa tai muissa harrastuksissa, vaan se on oma iloinen itsensä. Lopputulema siis kuitenkin näyttelyitä ajatellen: treeni on selvästi auttanut, mutta ei kehässä olo (tai ehkä lähinnä vieraiden ihmisten käsittely) edelleenkään sen mielestä kivaa ole. Molemmissa näyttelyissä tuomarit antoivat EH:n ja sijoittivat viiden avo-uroksen joukosta neljänneksi. Ei siis ihan vikoja kuitenkaan oltu. ;) Tässä vielä Darcyn arvostelut:

Mynämäki: Jackie Stubbs, Irlanti 
Young male. Good eyes, good ears. Correct bite. Would like a bit more feel of ???. Good reach of neck. With good angulations in shoulders and rear. Needs to settle on movement, as front erratic (= epätasaisesti). Also needs to gain confidence.
AVO EH 4

Rauma: Frank Kane, Iso-Britannia
Of good proportions, needs little more bone and fill out in the body. Earset and ears could be better. Good reangulations and tail length. Correct for size. Needs more confidence.
AVO EH 4


 Kuva: Sirpa Saari


Seuraavat näytelmät onkin sitten Jämsässä, jossa Bee on kehässä kahtena päivänä ja Darcy yhtenä. Sen jälkeen luulen, että pidetään vähän taukoa näytelmistä. Bingley tarvitsee aikaa kasvaa ja kehittyä, joten luulen että Jämsän jälkeen mennään tänä vuonna vielä elokuussa Raisioon ja Lokakuussa Seinäjoelle. Sitten katsotaan tuoko uusi vuosi uusia kujeita näyttelyrintamalla.. Darcyn kanssa taas pidetään vähän piempi tauko Jämsän ryhmiksen jälkeen..ehkä taas joskus mennään kokeilemaan, mutta taidetaan tästä lähin keskittyä enemmän agilityyn. Siinä Darcyn ei onneksi tarvi arastella yhtään. <3

1 kommentti: