26. elokuuta 2012

Kisaaminen - kivaa kaikesta huolimatta!


Viime blogikirjoitus jäi siihen, että oltiin menossa Lizzyn Happy Master's -kasvattipäiville. Olipa kyllä mukavaa nähdä neidin pentuesisaruksia, sukulaisia ja muita HM-kasvatteja. :) Darcy ja Bingleykin pääsivät mukaan kuokkimaan juhliin ja kaikilla nelijalkaisillani oli oikein hauska päivä, mitä nyt Bingleyllä korvassa reikä toisen uroksen kanssa isottelun seurauksena... Eipä sekään kyllä näyttänyt menoa haittaavan. ;) Ja Lizzy sen kuin kasvaa, eilen tuli mittariin 5 kk ja hän on jo kovin iso tyttö - tarkalleen ottaen 31 cm. Hampaat ja tukka ovat myös kovaa vauhtia vaihtumassa. Tuoreita kuviakin pitäisi pienestä ottaa... HM-päivilläkin Lizzyllä oli ilmeisesti niin kiire, että vain Darcy ja Bingley ehtivät kuviin:


Maailman ihanin Darcy
Kuva: Jari Savijärvi

Bingley tutustuu siskopuoleensa Nekkuun (heillä on sama isä).
Kuva: Jari Savijärvi


Eilen pakattiin Jennan kanssa auto täyteen shelttejä ja lähdettiin kisaamaan Vantaalle. Alunperin siellä piti olla toisena tuomarina Harri Huittinen, jonka kanssa mulla ja Darcylla on vielä revanssi ottamatta. ;) Nyt tuomarina oli kuitenkin ainoastaan Tuija Kokkonen, jonka radoilla en aikaisemmin ole ollut. Kisat oli melko pienet, mutta käytiin siitä huolimatta kahdella radalla. Täytyy myöntää, että huumorintaju meinasi loppua siinä vaiheessa, kun olisi pitänyt jäähdytellä Darcy, lämmitellä Bingley ja samaan aikaan olla tutustumassa rataan ja heti perään olla palkintojenjaossa ja hakea uusi koira radalle. Kaiken kukkuraksi join aurinkoisen päivän aikana ihan liian vähän ja olo oli tosi löysä. No, loppu hyvin, kaikki hyvin, ja kyllä me voidaan myöhemminkin lähteä Vantaalle kisaamaan. :)

Darcyn ensimmäinen rata oli ainoa, jonka sain videolle. Rata oli melkoista vääntöä. Darcy hyppää luonnostaan pitkiä, laakeita hyppyjä eikä sitä ole helppo saada kääntymään. Rata ei sinänsä ollut mitenkään vaikea, mutta kyllä siinä sai tarkkana olla. Eihän se lopulta mikään wow-rata ollutkaan, mutta ihan ok kuitenkin ja nollalla tästä sijoitus 3. Darcyn toinen rata päätyi hyllyyn, kun en ehtinyt ohjaamaan yhdelle takaakierrolle ja Darcy hyppäsi sen väärinpäin.

Bingleyn kanssa ekalle radalle lähdettiin asetelmalla ylivireä koira ja alivireä ohjaaja. Ei kovin hyvä yhdistelmä. :D Eipä olla aikoihin tehty noin huonoa rataa, mutta ehkä sen seurauksena Bingley sai pahimmat paineet purettua ja itse sain taistelutahtoa seuraaville radoille. ;) Toinen rata oli (sama) vääntöhyppis, joka tuntui Bingleyn kanssa paljon helpommalta, kun ei sitä tarvitse niin kovin voimalla vääntää kun kääntyy ihan ilmankin. Muutamassa kohdassa se joutui kyselemään ja siinä menetettiin taas niitä pieniä sekunnin kymmenesosia... Ei sillä, päivän suvereeni voittaja oli sheltti Hunni, joten olimme oikein tyytyväisiä nollaan ja kakkossijaan tällä radalla. :) Matkalla kisapaikalle sanoin Jennalle, että olisi kyllä kiva saada tuplanolla jommalle kummalle. Bingley sen sitten tekikin saadessaan myös viimeiseltä radalta nollan, sijoituksella 3. :) Radalla oli tiukka vienti kepeille, sain Bingleyn sisään tosi hyvin, mutta käännöksessä petti omat jalat ja kaaduin. Bingley jäi tuijottamaan mua että mitä sä siinä teet... Onneksi se ei lähtenyt kauas oikeasta välistä, ja kun olin saanut kammettua itseni ylös, niin jatkettiin pujottelua. Yleensä en juurikaan kuuntele kuulutteluja, mutta nyt kuulin, kun kuuluttaja sanoi jotain, että ei tuomarin käsi noussut, että kyllähän sitä saa maassa käydä välillä.. ;) Tuntui kyllä ikuisuudelta tuo kaatuminen, vaikka kuulemma olinkin yllättävän nopeasti sieltä noussut...


Tänään kisattiin ATT:n seuramestaruus-kisoissa. Lizzylläkin oli hauskaa kun pääsi lämppäesteillä juoksemaan putkeen ja hypylle. Se on aika hauska tapaus, rakastaa agilitya ihan täysillä jo nyt vaikkei yhtään mitään osatakaan. ;) Odotan jo innolla ensi viikolla alkavaa Elinan pentukurssia!

Darcy tuntui mun mielestä radalla jotenkin oudolle (ja hitaalle), vaikkei se niin kamalalta sitten videolla näyttänytkään. Erityisen tyytyväinen olen kepeillä leikkaukseen, sitä kun en ole Darcyn kanssa juurikaan uskaltanut tehdä. Toisten keppien jälkeen oma ajoitus oli kuitenkin ihan pielessä, siitä hyl. Onneksi tuomari ei häätänyt meitä radalta, vaikka jäätiinkin "treenaamaan"...onneksi saatiin kohta kuitenkin kolmannella yrittämällä onnistumaan. Mineille rataa hieman helpotettiin ja otettiin yksi hyppy juuri tuosta kohdasta pois, missä Darcynkin kanssa mokattiin. Bingleyn rata meni ihan jees, toisten keppien jälkeen olin tarkkana, että sain ohjattua sen takaakierrolle, mutta seuraavan takaakierron jälkeistä elämää en ohjannut yhtään ja oma liike vei esteen ohi, joten ihan loogisestihan Bingley siinä sitten hyllytti. On se pienestä kiinni. ;) Mutta olipa taas kiva kisata tänä viikonloppuna "pitkästä" aikaa!

Tässä vielä kesäisiä muistoja eli pari Jukka Pätysen ottamaa kuvaa karsinnoista.Ei ihme, että tässä tuli kielto...Darcyhan menee silmät kiinni. ;)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti