8. elokuuta 2012

FI AVA Darcy :)

Loman viimeinen viikonloppu kului kisatessa. Lauantaina kaksi starttia per poika Seinäjoella ja sunnuntaina samanmoiset Vöyrillä. Matkalla Seinäjoelle satoi ihan kaatamalla, ja kieltämättä kävi mielessä että ihan hullun hommaahan tämä on. ;) Kisajärjestäjät olivat kuitenkin ilmeisesti tilanneet hyvän sään ainakin kolmosten ajaksi, kiitos Lagulle siitä. 

Mun oli jotenkin tosi vaikea saada oikeaa fiilistä ensimmäiselle radalle...oli ihan flegmaattinen olo. Se yhdistettynä Bingleyn tauon jälkeiseen ylivirittyneisyystilaan olisi hyvin voinut tarkoittaa katastrofia, mutta ensimmäinen rata meni jopa ihan hyvin yhtä huolimattomuuskieltoa lukuun ottamatta. :) Darcy taas teki sillä radalla ihan ok:n nollan. Radalla oli vaikea avokeppikulma (suorakulma), johon tsemppasin ja sain hyvin onnistumaan molempien kanssa. Sen jälkeen sitten alkoikin pieni keppipainajainen... Seuraavallakin radalla oli avokulma kepeille ja sössin sen molempien kanssa. Bingleyn kanssa rata hajosi ihan täysin sen jälkeen ja meni lähinnä hömpöttämiseksi, mutta Darcylle ei tullut muita virheitä.

Seuraavana päivänä Vöyrillä sössin jälleen kepit Bingleyn kanssa. Muuten hieno rata, mutta keppien sisääntulossa en taaskaan antanut tilaa koiralle vaan rynnin sinne itsekin. Tässä vaiheessa kävi mielessä, että enkö mä ikinä opi...karsinnoissa tein saman virheen ja viikonloppuna siihen astisilta viideltä radalta kolmella oli tullut keppivirhe. Niinpä päätin, että mitä tahansa muuta mä teen Darcyn kanssa samaisella radalla, niin en ainakaan tee keppivirhettä! Eikä tehty. Vaikka vähän kökkö se kohta olikin, kun otin Darcyn oikein kunnolla haltuun ennen kepeille lähetystä. (Kepeille tultiin putkesta suorakulmassa.) Eikä tehty muitakaan virheitä. :) Ehkä mun psyykettä auttoi, kun itseeni suivaantuneena keskityin vaan niihin keppeihin, eikä takaraivossa ollut ajatusta siitä, että jos nyt onnistutaan, niin valioituminen on lähellä... Radan jälkeen lähdettiin lenkille ja sen jälkeen kävin kurkkaamassa tuloslistat, jossa komeili Darcy 2. sijalla, nimen perässä SERT-A ja tällä siis Darcy valioitui. :) Aika huikeaa, mun ensimmäinen oma valioni! Seuraava rata oli samalla järjestettävien shelttimestaruuksien karsintarata (finaalirata oli epävirallinen varsinaisten kisojen jälkeen). Täytyy myöntää että lähdin radoille ajatellen, ettei oikeastaan haittaa vaikkei saataisi tulosta ja päästäisi finaaliin. Kello alkoi olla jo paljon ja edessä vielä neljän tunnin ajomatka kotiin Turkuun. Molempien kanssa radoilla oli paljon hyvää ja mm. kepit onnistuivat. ;) Hylkäys kuitenkin molemmille. Valiotunnelmissa oli kuitenkin hyvä lähteä kotimatkalle. :)

4 kommenttia: