22. toukokuuta 2011

"Pitkä" kisatauko loppui...

...tosiaan tuntui, että ei olla päästy kisaradoille ikuisuuksiin, kun Darcyn kanssa meni yksi ja Bingleyn kanssa kaksi viikonloppua ilman kisoja. ;) No, nyt päästiin! Lauantaina Darcy kisasi kolme rataa ATT:lla ja sunnuntaina suunnattiin Bingleyn kanssa Espooseen juoksemaan kaksi starttia.


Darcy

Eija Berglund oli tehnyt haastavia, mutta mukavia ratoja. Erityisesti kahdella ensimmäisellä radalla sai mennä kieli keskellä suuta koko ajan. Mulla on myös ollut treenilistalla putki-puomi -erottelu, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi ottaa niitä omiin treeneihin. No, nytpä saatiin treeniä koko rahan edestä: kahdella ekalla radalla oli puomin alla mutkaputki, päät ihan lähellä puomin ylösnousua...ja yhteensä kahdella radalla mentiin ko. putkeen kolme ja puomille kaksi kertaa. Huomasin että kerrankin siitä on jotain hyötyä, että koira ei ole putkihakuinen. ;) Oikeaan putken päähän on nimittäin helppo linjata, mutta vaikeammaksi menee, kun linjalla (edessä) on kaksi putken päätä ja puomi. Darcy on kuitenkin ennemminkin kontaktieste-hakuinen, joten luulen että ilman käskyäkin Darcy valitsisi näistä putken. Eli näissä ei tullut ongelmia meille. :)

Eka rata oli haastava, mutta tuntui silti kivalta mennä. Siinä oli paljon hyvää, mutta vaikeasta kepeille menosta tuli virhe (ihan itseäni saan syyttää, kun ohjasin väärään väliin... ;)), ja yllätyksenä Darcy lähti tekemään vielä lopussa ihan omaa rataa... :o Putkelle piti mennä, mutta se kiihdytti ihan eri suuntaan kun bongasi sieltä muurin. Hih, ja koirako ei muka irtoa...? ;D Tästä siis hyl ja hyvä mieli.

Toinen rata oli myös haastava, nollia ei montaakaan tullut. Voisi sanoa, että me väännettiin nolla. ;) Aikamoista vääntöä se olikin, ja olisin ehkä toivonut enemmän rentoutta meidän menoon. Mutta toisaalta kieputusradalla pitää koiran olla hanskassa aikalailla koko ajan, joten ehkä se sitten tuntuukin ei-niin-rennolta? Edelleen paljon hyvää radassa, eniten taidettiin kuitenkin menettää aikaa kepeille menossa, joka oli itse asiassa sama kuin ekalla radalla (pussista avokulmaan, ja vielä vaikeahko kulma). Siinä mun piti valssata, mutta olin myöhässä enkä ehtinyt, joten heitin jonkinlaisella poispäinkäännöksellä kepeille. Siinä Darcy kuitenkin kaartoi, ja ajassa hävittiin noin pari sekuntia. Tällä sijoituttiin 3/31. :)

Eija sanoi, että suunnitteli kolmosradan aikaisempien ratojen aikana. ;D Halusi vissiin kaiken sen kieputuksen jälkeen antaa meille vähän vauhdikkaamman radan loppuun... Sitä se olikin, sekä ohjaaja että koira saivat juosta sydämensä kyllyydestä. Oli hieno fiilis mennä rataa! Mutta jälleen tuli selväksi, kuinka pieni on ero "täydellisen" ja hylätyn radan välillä. :) Mun valssaus meni nimittäin yhdessä kohtaa vähän pitkäksi, ja Darcy karkasi mun selän takaa putkeen. No, muuten rata oli tosi hieno, joten en jää harmittelemaan. Irtospa putkeen, kai siitäkin saa iloita... ;D


Bingley

Tänään pääsin kisaamaan Bingleyn kanssa, kivaa! Martti Salonen oli tehnyt kivoja, aika haastavia ratoja. Eka rata oli ihan super. :) Mulla oli jo rataantutustumisessa fiilis, että "tää on meidän rata". Ja niin se oli, Bingley meni tosi hienosti, ja mä luotin siihen. <3  Harmi kun en saanut rataa videolle! Loppujen lopuksi sijoituttiin kakkosiksi nollalla, voiton vei pienellä etumatkalla huikean upea Kriisi-sheltti. :) Tämä oli siis meidän toinen startti ja ensimmäinen LUVA kakkosissa.

Toisella radalla meillä sitten karkasikin mopo käsistä. Bingley kävi ihan ylikuumana, ja mulla oli kuuma, joka vaikuttaa muhun lamaannuttavasti. ;) Ei hyvä yhdistelmä... Ja niin meille tapahtui se, mitä joskus treeneissäkin käy, kun mä oon myöhässä ja Bingley käy kierroksilla. Eli Bee alkaa räksyttää ja hyöriä mun jaloissa. "Mitäs et osaa ohjata..." Jumitettiin siis yhdellä esteellä, josta ei meinattu päästä yli ei sitten millään. Ja sitten kun loppujen lopuksi päästiin, niin tultiin takaisin samantien --> Hyl.  ;) Kaiken sähläyksen kruunasi kuitenkin...lentokeinu! Huhhuh. Eipä tullut heti mieleen, että Bingley päättäisi opetella lentämistä keinun avulla. :( Tehtiin keinu uudelleen ja rata päättyi meidän osalta siihen. Surkuhupaisaa on, että viikonloppuna tehtiin viisi rataa, joista oikeastaan neljä oli hyviä...ja ainoastaan se viides - se huono - saatiin ikuistettua. Mutta tässä se nyt on...voi sitten joskus myöhemmin katsoa ja ihailla, kuinka paljon ollaan kehitytty. ;)) Ja tähän verrattuna siihen ei paljon tarvita...vaikka kyllä neljä ensimmäistä estettä sujui oikein mallikkaasti. ;)


Sitten vielä pari sanaa mun takareidestä... Mulla on jo jonkin aikaa jomottanut takareisi aina treenien jälkeen, ja nyt tänään liikkuessa sattui aikaisempaa enemmän ja myöskin kotimatkalla autossa jalka jomotti kipeästi. Rataantutustumisessa huomasi selkeästi, että lihas ei oo ihan kunnossa. Varsinaista rataa tehdessä taitaa olla sen verran kehon omia kivunlievittäjiä veressä, ettei kipua tunne, mutta radan jälkeen alkoi taas jomotus. Oliskohan lihaksen revähdys? Mulla kun ei oo mikään varsinainen urheilijatausta, niin en oikein näistä tiedä... Pitäisi ehdottomasti alkaa kiinnittää enemmän huolta myös omaan lämmittelyyn ja venyttelyyn. Toivotaan että menisi ohi, eikä tarvitsisi alkaa stressata omaa fysiikkaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti