31. toukokuuta 2011

Less is more

Eilen lähdin hallille tarkoituksena ottaa Darcyn kanssa keppejä ja Bingleyn kanssa irtoamista. Mun "ongelma" on yleensä ollut se, että yritän ympätä yhteen omatoimitreeniin kaikkea mahdollista...jolloin lopputuloksena on paljon säätämistä (tosin onhan sekin yleensä hauskaa!), mutta ei välttämättä kovin paljon oppimista kummassakaan hihnan päässä. Lisäksi mun perisyntini on tehdä "vielä yksi kerta" eli en osaa lopettaa ajoissa onnistuneeseen suoritukseen.

Eilen kuitenkin yritin tehdä parannusta näissäkin asioissa. Ensin oli Darcyn vuoro. Löysin yllätyksekseni hallilta uuden näköiset vinokepit, eli kepit joiden kaltevuuskulmaa pystyi säätelemään täysin pystyssä olevasta lähes vaakatasoon. Kiitos ATT tällaisesta hankinnasta! En tiedä ovatko uudet, mutta ainakaan Bingleyn keppien opettamisen aikoihin en hallilta moisia löytänyt. Eikä siitä Bingleyn keppien kanssa tappelemisesta ole kuin pari hassua kuukautta... ;) Joka tapauksessa kepit pääsivät hyötykäyttöön. Ja vautsi mikä vauhti Darcylle tuli, vaikken keppeihin kovin paljon kaltevuutta laittanutkaan! Muutamaan kertaan Darcyn rytmi "hajosi" vauhdin hurmassa, eikä kaikkia välejä ehtinyt pujotella. Mutta en ole siitä ollenkaan huolissani, pääasia että Darcylla oli hauskaa ja keppeihin tuli vauhtia! Tätä treeniä siis lisää. :)

Bingleyn kanssa tehtiin myös parit pujottelut, ja kokeilin myös persjättöä - toimi. :) Mutta koska teemana oli less is more, ei Bingleyn kanssa jumituttu keppeihin vaan pureuduttiin meidän tämänhetkiseen ongelmakohtaan eli irtoamiseen. Viime viikonlopun Rauman 2a-rata kertoo varmasti kaiken tarpeellisen. Katsokaa vaikka itse tästä. ;) Tokihan voidaan sanoa, että Aan jälkeen mä en ohjannut Bingleyä tarpeeksi selkeästi hypylle, mutta mä oon sitä mieltä että kyllä koiran täytyy osata lukita esteet, vaikkei aina ihan kädestä pitäen saattaisi esteelle asti. Tietysti ohjauksesta ei saa lintsata (teen myös sitä, en kiellä!), mutta mielestäni tämä on eri asia. Samalla radalla oli myös kaksi suoraan edessä olevaa estettä, joita Bingley ei lukinnut. Sama ongelma hypyillä oli myös 2b-radalla, mutta siinä pyörittiin sopivasti esteiden välissä joten kieltoja ei tullut. Mutta sekunteja kului. ;)

Tämä siis johdantona meidän treeneihin. Aluksi harjoiteltiin samanlaista kulmaa, kuin Rauman a-radalla Aan jälkeen, sillä erotuksella että Aa vaihtui hyppyyn. Eli kaksi hyppyä, toinen "suoraan" ja toinen 90-asteen kulmassa. Jätin suorakulmassa olevan hypyn taakse lelun, ohjasin, mutta en saattanut kovin lähelle hyppyä ja Been ponnistaessa lähdin jo juoksemaan vastakkaiseen suuntaan, jotta vahvistuisi hypyn suorittaminen, vaikka lähden jo jatkamaan rataa (jota siis tässä harjoituksessa ei ollut). On Elinan opeista jotain mennyt perille. ;)) Tehtiin tätä muutamia toistoja molempiin suuntiin, ja kyllä uskon että Bingley alkoi saada varmuutta irtoamiseen ja hypyn lukitsemiseen! Jes! Toiseksi otettiin muutama toisto eteen-lähetystä hyppysuoralla. Päätin että tällä kerralla en itse juokse (tai edes kävele) takana, vaan jään seisomaan lähtökohtaan. Tämähän ei ole mitenkään realistinen tilanne, koska en ajatellut koskaan jäädä seisomaan tumput suorana radalle, mutta ideana olikin vahvistaa nimenomaan itsenäistä suorittamista. Hih, kohta mulla onkin koira, joka painelee kisoissa minne sattuu! No, sitten treenataan taas hanskassa pysymistä. Sitä odotellessa jatketaan näitä treenejä. ;)) Aluksi jätin lelun kahden hypyn taakse - ei ongelmia. Kolme hyppyä oli kuitenkin aluksi liikaa irtoamista, mutta kun lyhensin 2. ja 3. esteen väliä, niin saatiin pari onnistumista. Ja kerrankin osasin lopettaa tähän onnistuneeseen suoritukseen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti