1. kesäkuuta 2013

Nostalgiaa ja viimeistelyä Salossa


Päivän ehkä tärkein oppitunti:

Vaikka älypuhelimesi olisi kuinka fiksu tahansa, et voi luottaa siihen sään ennustamisessa.
 
Olin mielestäni kiitettävästi valmistautunut, kun aamulla lähdin Salon kisoihin auto täynnä oleellisia varusteita: gore tex -ulkoilupuhu, gore tex -kengät, villasukat, vaihtovaatteet, sateenvarjo... Älypuhelimeni mukaan ei olisi ollut kovin fiksua pakata mukaan toppia, aurinkorasvaa tai shortseja. Uskoin sitä. Koko matkan Saloon satoi enemmän tai vähemmän ja auton mittari näytti ulkolämpötilaksi noin 18 astetta. Ajattelin olleeni fiksu, kunnes Salossa vastoin kaikkia ennusteita oli kesä täydessä terässään ja aurinko paistoi koko päivän. Ja minä tuskailin mustissa vaatteissani. Ironistahan tässä lisäksi on, että eilen ostin aurinkorasvaa ja tänään poltin rintakehäni.
 
Edes helteessä tuskastelu ei kuitenkaan estänyt muistelemasta vuoden takaisia Salon kisoja. Sama aika, sama paikka, ihan eri olosuhteet. Sadekuuroja, kylmä, huonot radat...mutta ehkä päällimmäisenä kuitenkin mielessä oma pieni pentu. Lizzy oli kotiutunut viikkoa ennen kisoja (eli tasan vuosi ja viikko sitten!), ja Salon kisat olivat hänen ensimmäiset kisansa. Kuinka söpöä! Hän oli superreipas ja ihana. Ja on sitä edelleen! Uskomatonta, että Lizzy on jo vuoden ollut osa meidän pientä laumaa. Se aina vaan sulattaa sydämeni suloisuudellaan.
 
Tosin pienenä sivuhuomautuksena mainittakoon, että kyllä putkiaivopoikien kanssa harrastaminen sitten vaan on leppoisaa puuhaa. Juoksujen jälkeen ehdin jo pelätä Lizzyn veltostuneen iäksi, mutta onnekseni tällä viikolla on ollut nähtävissä terävöitymistä niin arjessa, metsälenkeillä kuin treenikentälläkin. Kevään viimeisissä Elinan treeneissä Lizzy meni ihan superhienoa rataa ja sai kehuja...harmi kun ei tullut videolle!
 
Nostalgian huumassa katselin vuosi sitten kisoissa otettuja kuvia. Pakko laittaa niitä tännekin. ;)
 
Kuvat: Sirpa Saari


 
 
 
 
 
Sitten varsinaisiin kisauutisiin. En ole koskaan ollut Salon kisojen alustan suuri fani (ja silti osallistunut jo kolmatta vuotta peräkkäin ko. karkeloihin...) ja helle saa minut heikoksi, mutta siitä huolimatta tsemppi pysyi hyvänä kolmella radalla neljästä. Ei paha! Pikkanen poskille läimiminen ennen rataa näyttää tekevän tehtävänsä.
 
Jos kysytään, mitkä ohjauskuvioista on meidän heikoimmat lenkit tällä hetkellä, vastaisin että whisky-leikkaus ja saksalainen, koska oma ajoitus on sen kanssa liian usein pielessä. Mutta yksilöidymmin lisäisin, että Bingleylle välistävedot ja Darcylle päällejuoksut tuottavat toisinaan harmaita hiuksia. Aika hauskaa, että tämän päivän radoissa tarjoiltiin molemmille pojille yksilöityä treeniä. Miten Räsäsen Minna saattoikaan tietää...? ;)
 
Bingleyn ensimmäinen rata oli ihan hyvä. Pientä hiomista ja haparointia joissain kohti, joo. Ja välistävetoihinkin tuli, mikä ei ole aina ollut ihan itsestäänselvyys! Paras aikakin sillä oli. Mutta hemmetin (anteeksi semi-ruma sana) A oli jälleen kerran kisoissa huono. :( Tilannehan on se, ettei se kertaakaan ole kisoissa tehnyt vielä hyvää A:ta se jälkeen kun ollaan aloitettu juoksu-A-projekti. Tällä hetkellä fiilis on, että palaan takaisin pysäytyksiin...luovutan. Katsotaan nyt... Mutta luultavasti palauttelen pysäytystä mieliin vielä ennen SM-kisoja. Eikös nyt tässä vaiheessa kisavuotta olekin oikein oivallinen aika tehdä muutoksia...?
 
Iloitsin siitä, että seuraava rata oli hyppis; ei ainakaan voi kontakteihin kaatua tämä rata. Ja vallan hauska putkihyppis olikin! :) Sinne mentiin pitämään hauskaa...ja teimme pitkästä aikaa hyppäri-nollan, joka riitti voittoon ja siten saimme toisen hyppysertin. Eipä ole turhan usein Bingleyn kanssa hyppynollilla juhlittu, joten tämä oli mitä mainioin viimeinen startti ennen SM-kisoja. :)
 
 
 
 
 
Minien hyppyrata oli niin hauska, että oikein harmitti kun sitä lähdettiin muuttamaan medeille. Ihan hauska se niillekin oli, putkia sai mennä kieli poskella (tai kieli keskellä suuta ohjaajan ollessa kyseessä). Darcy teki oikein kivan nollan, mukana kisassa sen verran upeita koiria, että sijoituksemme oli 6/24. Darcyn toisella radalla oma keskittyminen herpaantui...kai siinä kohtaa voi jo aurinkoakin syyttää? ;) Ensin putkelta kielto ja sitten yhden hypyn ohitse, josta kielto. A:n otti juuri ja juuri...hidastettuna näytti siltä, että takajalat osui. Ensimmäisen kerran taitaa kisoissa Darcy tulla kahdella laukalla A:n alastulon.
 
 
 
 
Olen huomannut, että erityisesti kisoissa mun omat juoksulinjat aika usein kusee...pettää...heittää. Huomaan kompuroivani ihan esteessä kiinni tai muuten vaan jossain ihan muualla, missä olen suunnitellut olevani. Ja sen huomaa ah-niin-paljastavan-selvästi myös videoilta. Se on selkeästi alue, johon täytyy kiinnittää huomiota enemmän. Tämän päivän kisoista jäi kaikista puutteistaankin huolimatta ihan hyvä fiilis...nämä oli sitten viimeiset kisat ennen SM-kisoja. Siellä nähdään, parhaamme tehdään ja hauskaa pidetään. :)
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Heippa! Oon jo aika pitkään lukenut teidän blogia ja ajattelin nyt uskaltautua ihan kommentoimaankin sekä onnittelemaan hienoista radoista ja varsinkin hyppysertistä! Oltiin samoissa kisoissa ja vaihdettiin pari sanaakin siinä odotellessa (sitä odottelua kun riitti. :D).

    Hienosti veditte, tsemppiä ässämmiin! :)

    VastaaPoista
  2. Muistankin sut. :) Kiitos onnitteluista ja tsempeistä! Meille ei Bingleyn kanssa ne hyppyradoilla onnistumiset ole ihan joka päiväisiä... ;)

    VastaaPoista