3. kesäkuuta 2013

Rangat hoidossa


Nopea päivitys ennen kuin unohtuu... (blogi = muistikirja ;) ) Tänään koirat pääsivät hoidettaviksi osteopaatti Jarna Uusitalon taitaviin käsiin. Tosin töissä nauroin, että huonosti nukutun viime yön jälkeen mäkin olisin tarvinnut oman hoidon jumissa olleelle selälleni.
 
Bingley sai aloittaa. Jumeja oli pitkin rankaa, etenkin oikealla puolella. Isoin probleema kuitenkin niskassa, jossa yksi nikama oli päässyt ihan vinoon. (Huomaattehan myös lähes ammattilaistasoisen sanastoni.) Hoidon myötä liikkuvuutta kuitenkin onneksi saatiin ja ranka päästä varpaisiin suoraksi! :)
 
Lizzy on aina niin kauniisti hoidettavana, hän on supersuloinen. Bingley kun on vähän hätäinen ja sitä mieltä, että hän voisi mielummin ottaa vaikka maha-hieronnan tai pusutella. ;) Lizzyllähän oli tammikuussa isompi SI-nivelen lukko oikealla puolella lannerangassa. Uudelleen kävimme hoidossa helmikuussa, koska minun silmääni Lizzy edelleen seisoi ja liikkui huonosti. Silloin oli jumi toisella puolella. Nyt Lizzy on kyllä liikkunut paljon paremmin eikä enää aseta jalkojaan ihan mahan alle seistessään, vaikka ehkä herkästi asettuukin vähän "ahtaasti". Sen sijaan olen huomannut puolieroa takajalkojen käytössä. Olemme tehneet jonkin verran erilaisia syvien lihasten harjoituksia, ja niissä huomaa, että oikean puolen käyttö on heikompaa. Jonkin verran puolieroa oli huomattavissa jo heti hoidon alun tarkastelussa, ja oikean puolen lanneranka olikin melko jumissa. Ranka saatiin kuitenkin auki. :) Jatkossa teemme harjoituksia pikkaisen enemmän oikealle puolelle, jotta puolieroa saadaan tasoittumaan.
 
Darcy oli viimeisenä valmis käsittelyyn, kunhan oli taas saanut orientoitua rauhassa. ;) Ja Darcy oli tällä kertaa kaikista parhaimmassa kunnossa. Jotain pienen pientä löytyi erityisesti rinnan kohdalta, muttei mitään suurta. Sama juttu taisi muuten olla myös viimeksi, kun kaikki olivat hoidettavina: Darcy oli parhaimmassa kunnossa silloinkin. Hyvä Darcy. :)


PS. SM-ilmot lähti tänään! :) Jännää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti