11. syyskuuta 2011

Bingley - ohjaajan musta hevonen

Lauantaina kisattiin pitkästä aikaa kotihallissa. Tulossaldo jäi taas kerran melko laihaksi, mutta se ei jäänyt harmittamaan ollenkaan, koska Bingley meni paremmin kuin pitkään aikaan kisoissa!!! <3  Sen kanssa kisaaminen on pitkään ollut niin tuskastuttavaa (ei käy kieltäminen), että eilisestä jäi tosi hyvä mieli, vaikkakin sen molemmat radat päättyivätkin hylkyyn. Bingleyllä oli hirmuinen vauhti päällä, se haki esteitä hyvin ja irtosi, mutta pysyi kuitenkin hanskassa. Sanalla sanoen se oli siis upea. :) Mietin pitkään, mistä voi johtua, että se meni eilen niin eri tavalla kuin viime aikoina kisoissa, jolloin radalla oleminen on mennyt lähinnä sähläämiseksi ja pyörimiseksi. Voisiko olla, että siinä missä Darcy reagoi uusiin kisapaikkoihin liikkumalla vähän hitaampaa, niin Bingley reagoi ylikuumenemalla --> häsläämällä radalla? Nämähän oli ensimmäiset kisat tutussa hallissa sitten alkukevään, muuten ollaan vaan kierretty ympäriinsä eri paikoissa. Toiseksi saattoi vaikuttaa se, että mä lämppäsin Bingleyä pitkään esteillä eli se sai päästellä pahimmat paineet ulos jo ennen rataa. Kaikissa paikoissahan tätä mahdollisuutta ei vaan ole. Eikä ATT:llakaan enää sitten kun talvikausi alkaa ja ulkokentät puretaan. Ehkä monetkin asiat vaikuttivat, mutta pääasia että meno tuntui niin kivalta. :) Radat oli aika vaikeita, joten hyllyt tulivat, kun oma ohjaus ja rytmi pettivät. Mutta tästä on kuitenkin hyvä jäädä "tauolle", kun tietää, että me oikeasti voidaan onnistua ja onnistuessamme olla ihan hyviä!

Darcyn kanssa meno ei tuntunut ihan yhtä sujuvalta eilen. Ehkä osittain senkin vuoksi, kun molemmat radat olivat aikamoista pyöritystä, ja siinä missä Bingley kääntyy luontaisestikin tosi pienesti, niin Darcyn kanssa saan aina tehdä hirmuisesti töitä, että saan sen kaarrokset pienemmiksi. Se hyppää tosi pitkiä, laakeita hyppyjä...Elina on joskus sanonutkin, että se hyppää kuin maksi-koira. Jäi harmittamaan, kun en radoilla ehtinyt ennakoimaan tarpeeksi, joten lähes kaikki Darcyn kaarrokset venyi ja paukkui. Meno ei tuntunut yhtään sujuvalta, kun aina sain olla "noukkimassa" koiraa jostain... Ensimmäiseltä radalta sille tuli hyl, ihan oman ohjauksen vuoksi. Toiselta radalta 0, mutta kamalien kaarrosten ja tiukan ihanneajan vuoksi pikkasen yliaikaa. Etenkin valssit mulla on aina ihan hirvittävän myöhässä! Pitäisi oikeasti opetella tekemään niitä paremmin...samoin molemmilla koirilla toimii sylivekki hyvin, nyt vaan pitäisi opetella soveltamaan sitä myös kisoissa.

Tänään kävinkin tekemässä hyvänmielen tekniikkatreenit. :) Varsinaisista tekniikoista muistuttelin niistoa ja pakkovalssia. Pakkovalssi ei kummallakaan toiminut kovin hyvin kisoissa, vaikka se on aikaisemmin ollut vahva ohjaus. Nyt vaan piti muistutella vähän! Niistoa ei myöskään olla pitkään aikaan treenattu, ja varsinkin Bingleylle se tuotti aluksi hankaluutta. Pilkoin sen sitten osiin, ja lopulta saatiin tosi hyviä onnistumisia! Lisäksi Darcyn kanssa harjoittelin valsseja ja sylivekkejä. Ja sainkin sen kääntymään ihan hyvin, kun vaan itse osasin valssata tarpeeksi ajoissa. Bingley taas harjoitteli Aan suorittamista täysillä. Hetsasin sitä, lähetin Aalle, ja vapautin leluleikkiin heti kun tuli 2on2off-asentoon. Bingleyllähän ei ole mitenkään nopeat kontaktit (saan ihan syyttää itseäni aikaisemmasta epäjohdonmukaisuudestani...), joten nyt yritetään saada niihin lisää vauhtia tällaisilla hauskoilla harjoituksilla.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti