6. syyskuuta 2011

Askel lähempänä...

...meille isoa tavoitetta eli valioitumista. :) Darcy sai lauantaina TSAU:n kisoissa toisen SERT-A:nsa, joten näin ollen ensi juhannuksen jälkeen me saadaan alkaa metsästää sitä viimeistä valioitumiseen oikeuttavaa agisertiä. :) Hauskana yksityiskohtana muuten totesin, että TSAU on ollut meille suosiollinen sertien suhteen. Nimittäin kaikki paitsi yksi sert (sekä luokkanousut että kolmosissa) me ollaan saatu nimenomaan TSAU:n kisoissa. Aika hyvin siihen verrattuna, että mä en edes niin kovasti tykkää kisata ko. hallissa. Tosin täytyy antaa positiivista palautetta, että nyt laajennuksen jälkeen se ei ole enää läheskään niin kolkko paikka kuin aikaisemmin. :)
Viikonloppuna siis kisasin kolme starttia per koira. Huh, alkoi loppua kohden kyllä jo jalka painaa aika kovin. ;) Onneksi luokat eivät olleet kovin suuret, joten kisapäivä ei venynyt turhan pitkäksi. Medejä oli n. 28 ja minejä vain n. 20. Medit aloittivat, joten Darcy pääsi ensin vuoroon ja Bingley sai kerätä patoutumia häkissä... Radat olivat mukavia vauhtiratoja, ei kovin vaikeita, vaikkakin kaikissa radoissa löytyi joitain jippoja. Ensimmäisen radan rataantutustumisessa ehdin kuitenkin jo ahdistua kohdasta, jossa piti leijeröidä. Asko J. lienee ottanut vaikutteita PM-kisojen finaaliradan kohdasta, jossa putki oli viistottain puomin alla ja putken edessä hyppy. Kuvio oli rakennettu siten, että ohjaajan oli lähes mahdoton ehtiä ohjaamaan edessä olevaa estettä. Mä olinkin jo asennoitunut siihen, että Darcy jää varmaankin pyörimään putken jälkeen ja ottaa seuraavasta esteestä (muurista) kiellon. Näin kävikin useille koirakoille. Mutta mitä tekee Darcy? Juoksee täysillä mitään kyselemättä putkesta, bongaa muurin ja hyppää! Mä olin siinä vaiheessa vielä tosi kaukana, enkä tosiaan olisi ehtinyt ohjaamaan sitä muurille. Vau! Mun koira irtoaa! :D Olin ihan äimänä, ja katsomon puoleltakin kommentoitiin radan jälkeen, että olin vissiin vähän yllättynyt, miten Darcy haki muurin. Juu, olin. ;) On niistä irtoamistreeneistä selkeästi ollut jotain hyötyä, tosin pari viikkoa sitten Espoossa Darcy irtoili myös...tosin silloin väärille esteille. Joka tapauksessa loppuradalle tuli tosi hyvä fiilis, kun oltiin selvitty näin hienosti tästä vaikeasta kohdasta. Tuloksena 0, sij. 2/28 ja SERT-A. :)) Kaksi muutakin rataa meni Darcyn kanssa tosi kivasti. Sen kanssa oli hienoa kisata! :) Nollat olivat tosi lähellä myös kahdella muulla radalla, mutta molemmilla radoilla oma linja oli vähän huolimaton ja Darcy hyppäsi yhden esteen väärään suuntaan, joten tuloksena hyvät hyllyt.Sitten herra Bingleyyn. En kyllä tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa. Peruspositiivisena ihmisenä taidan kuitenkin valita jälkimmäisen. ;P Mä en ymmärrä, miten meidän on niin vaikea välillä löytää yhteistä säveltä kisoissa. Myönnän, että varmasti itse ohjaan edelleen eri tavalla kisoissa kuin treeneissä. Kuitenkin lauantaina Bingley kävi niin ylikierroksilla, että en usko että olisin saanut sitä menemään "normaalisti", vaikka kuinka olisin ohjannut. Mä tykkään Bingleyssä nimenomaan siitä, että sillä on ruutia ja sitä tiettyä sähäkkyyttä, joka ehkä Darcylta puuttuu. Mutta Bingley on myös kuin painekattila, kun se kuumenee tietyn pisteen yli, niin siitä ei hyvä seuraa... Ongelma vaan on, että se kuumenee kisoissa lähes poikkeuksetta yli äyräitten.

Ylikuumeneminen + kokemattomuus (sekä itsen että koiran) = ei hyvä. ;D

Mulla on kuitenkin vakaa usko siihen, että kyllä me vielä joskus saadaan pakka toimimaan, mutta siihen menee varmasti paaaljooon kauemmin kuin Darcyn kanssa. Välillä treeneissä Bee menee niin hienosti ja siitä fiiliksestä saa sellaiset kicksit, että sen voimalla jaksaa taas muutamat epäonnistuneet kisat. ;D Mutta jos jotain positiivista lauantain kisoista pitää keksiä, niin ehdottomasti kontaktit! Paikan muistuttelu ja kontaktitreeni on selkeästi auttanut, ja molemmilla agiradoilla se teki hyvät kontaktit. Olin varautunut siihen, että keskeytetään jos Bingley loikkaa, mutta eipä tarvinnut. :) Päätin myös, että selkeyden vuoksi vaadin myös Aalta pysäytyskontaktit. Myös ne toimi hyvin. :) 
Ensi viikonloppuna on piirimestaruudet, kiva päästä kisaamaan pitkästä aikaa kotikisoihin! Sen jälkeen kisakalenteri on vielä ihan avoin. Mietin jopa, että jos pitäisinkin enemmän tai vähemmän taukoa koko syksyn/talven. Varmasti meitä joissain kisoissa näkee, mutta suunnitelmissa olisi, että syksy/talvi olisi enemmänkin treenin ja levon aikaa. Samalla voisi kerätä motivaatiota ja intoa tulevan kevään kisakauteen. :) Luulen että erityisesti Bingleyn kanssa me voitaisiin keskittyä nyt saamaan positiivisia kokemuksia treeneistä ja kisata vasta sitten, kun meidän yhteistyö on taas vähän lujittunut. Ensi viikolla alkaa myös Jaakko Suoknuutin ratakurssi, jonka suhteen odotukset on korkealla. :)


Hyvää syksyn alkua! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti