11. huhtikuuta 2011

Treenailua...mitäs muutakaan. :)

Viime kirjoittelun jälkeen oon ehtinyt kerran käydä hallilla ottamassa treeniä teemalla kontaktit, kepit ja takaaleikkaukset muurilla. Kaikki kun pitää oppia kantapään kautta, niin vasta sen jälkeen kun Darcyn kanssa palikat lensi kisoissa kaksi kertaa takaaleikkauksilla päätin ottaa sen treenin alle. Ja kannatti. :) Aluksi palikat vähän lenteli, mutta lopulta pystyin leikkaamaan ja tekemään ennakoivia valsseja siten, että Darcy kääntyi hyvin ja palikat pysyi paikoillaan. Samaa tehtiin Bingleyn kanssa, samoin tuloksin. :) Bingleyn kanssa muistuteltiin myös taas kontakteja; tuntui että nyt se tajusi, mitä sen pitää tehdä keinulla. Myös muut kontaktit on aika varmoja, vielä pitää tosin harjoitella sitä, että mä etenen sivulle. Siihen saatiin Elinaltakin torstaina hyviä vinkkejä...

Tiistaina oli taas tokoa. Bingley "niiskutti" tiistai aamulla ja epäilin, että sillä olisi nenäkirppuja. Ne olisivatkin olleet mulle/meille ihan uusi (ei-niin-toivottu) tuttavuus... Binkulta jäi siis tokoilu väliin siltä kerralta. Darcyn kanssa harjoiteltiin ruutua ja tunnaria. Molemmat ihan uusia juttuja mulle. Ruudussa harjoiteltiin alkua ja loppua, ei siis vielä yhdistetty kokonaiseksi liikkeeksi. Mutta sujui oikein hyvin! Tunnarissa laitettiin jonkinlaisten kippojen alle kapuloita ja mun hajuisen kapulan mukana nakinpala. Darcy oli ihan innoissaan tästä tehtävästä ja hienosti aina tunnisti oikean kapulan. Musta on mukava opetella kaikkia uusia tokojuttuja, vaikka luulen kyllä etten ikinä tuu kilpailemaan kummankaan kanssa... Yksin jo sen takia, että mä luulen, etten saa kitkettyä niistä haukkumista. ;D Mutta ihan varmasti sitten sen seuraavan koiran kanssa... :DD (Toim. huom. Selvennöksen vuoksi pakko todeta, että kolmannen koiran paikka ei tässä laumassa ole ihan lähitulevaisuudessa auki.)

Lauantaina oli Turun Shelttikerhon järjestämä agilitykurssi, kouluttajana Mirva Komulainen. Musta on aina kiva käydä uusilla kouluttajilla, ja tällä(kin) kerralla kurssi oli tosi antoisa. :) Mentiin rataa, mulla oli sekä Darcy että Bingley samassa ryhmässä ja meidän lisäksi ryhmässä oli vain yksi koirakko, joten juoksemista tuli...ja jalat kyllä maitohapoillaan kertoi sen. :P Mulla on orastavan flunssan fiilis eikä se varmaan yhtään auttanut siihen, että kunto oli aika lailla koetuksella. Pitäis ehkä lähteä juoksulenkille...?? Mun surkeasta kunnosta huolimatta saatiin ihan hyvät treenit aikaiseksi. Rata oli mukava, siinä tuli sopivasti myös muistuteltua jotain ohjauskuvioita, joita en oo hetkeen käyttänyt ja lisäksi kokeiltiin jotain uutta. Tässä jotain pointteja...

- Mun pitäisi miettiä tarkemmin aina, mikä on "taloudellisin" ja järkevin ohjaustapa. Mistä kierrättää jne... Nytkin parissa kohdassa olin rataantutustumisessa valinnut selkeästi hitaat ohjauskuviot tiettyihin kohtiin. Sitten kun käytiin niitä läpi ja Mirva antoi vaihtoehtoisia ehdotuksia, niin huomasin kuinka paljon nopeampia ne olivat. No, tämä kai kehittyy vain kokemuksen myötä...ja on tosi hyödyllistä aina analysoida jotain tiettyjä kohtia ja koittaa eri ohjauksia niissä.
- Uutena kokeiltiin whiskyleikkausta. Toimi tosi hyvin molemmilla. :) Bingleyllä pidettiin vielä kippoa esteen takana. Pitää harjoitella molempien kanssa yksittäisenä / parin esteen sarjana, koska tuntui kyllä tosi toimivalta ohjaukselta.
- Elinan tekniikkakursseilla ollaan joskus tehty sylivekkiä ja twistiä, mutta enpä oo tainnut niitä juuri treenailla sen jälkeen. Nyt käytettiin taas niitäkin, ja molemmat onnistui hyvin molemmilla. Elina on joskus sanonut, että Darcy liikkuu vähän "maksimaisesti" kun taas Bingley liikkuu tyypilliseen "minityyliin". Oon miettinyt, miten se näkyy (en oo muistanut kysyä Elinalta, miksi hän näin ajattelee...), mutta luulen että oon nyt päässyt jyvälle siitä. En tosin ole koskaan ohjannut maksi-koiraa, joten veikkailen vaan.. Mutta Darcy kääntyy ihan eri tavalla kuin Bingley. Bingleyä on helppo kierrättää vaikka miten, eikä se lähes koskaan vedä käännöksiä pitkäksi. Sen sijaan Darcy kyllä kääntyy, kunhan ohjaan sen oikein (ei sillä, pitäähän Beetäkin ohjata...), mutta kuitenkin ihan eri tavalla kuin Bingley. Mutta nyt kun oon kiinnittänyt huomiota tohon, niin ymmärrän kyllä Elinan kommentin. Muun muassa tämän vuoksi mun pitää ehtiä ennakoimaan Darcylle kaikki käännökset paljon aikaisemmin kuin Beelle. Ja siinä kyllä on haastetta... Sen takia kai meillä aina meneekin kisoissa (ja treeneissäkin usein) kaikki käännökset ihan kamaliksi kaarteiksi. Tosin täytyy todeta, että kyllä tänäänkin tuli paljon tiukkoja hyvän näköisiä käännöksiä, kun vaan ehdin ohjaamaan ajoissa. :) Tuntuu, että ainakin vielä tässä vaiheessa Bingley tietyllä tavalla antaa anteeksi paljon enemmän...ja itse asiassa musta tuntuu, että rytmitykset sen kanssa on useammin kohdillaan kuin Darcyn. Olisi itse asiassa mielenkiintoista joskus kellottaa niitä samalla radalla...
- Pakko hehkuttaa Bingleyn keppejä! Viime treenit tehtiin taas kokonaan ohjureilla, mutta nyt siis ilman ohjureita. Ja Bee meni tosi hienosti eikä kertaakaan jättänyt viimeistä väliä pujottelematta!!! :)) 
- Sitten vielä pari sanaa irtoamisesta. Puhuttiin Mirvan kanssa siitä, että mun kannattaisi tehdä enemmän ihan vaan helppoa parin esteen irtoamistreeniä. Molempien kanssa ollaan viime aikoina treenattu aika teknisiä juttuja, joten olisi hyvä ottaa vastapainoksi ihan helppoa parin-kolmen esteen sarjaa, jossa nimenomaan vauhti ja irtoaminen kehittyy. 

Kiitos Turun shelttikerho hyvästä koulutuksesta! :)

Koulutuksen jälkeen käytiin vielä naapurissa haistelemassa tsaukkilaista kisatunnelmaa. Ulos oli sulaneelle kohdalle jo laitettu kepit, ja pitihän niitä vähän testata... ;) Todistusaineistoa otti Sirpa Saari. Kiitoksia jälleen kuvista!Bingley vetää tiukasti loppuun saakka. ;)
Kevät on ihanaa, mutta lumesta - ja erityisesti lumipalloista - pitää nauttia niin kauan kuin sitä riittää. :)  (Toim. huom. toivottavasti ei kovin kauaa...;) )

Darcy, Maya ja joku enemmän tai vähemmän vähäjärkinen... :P


Lisää lumipalloja!!!


Kuvat: Sirpa Saari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti