20. marraskuuta 2010

Pääsylippu kakkosiin

Tuuletusta!!! Me noustiin Darcyn kanssa kakkosiin!!! :))

Tänään siis Tsaun kisat, 2 starttia. Ennen medejä meni maksit ja ratoja katsellessa totesin, että tuomari juoksee aika lähellä puomia... Viime keskiviikkonahan epiksissä Darcy hyppäsi pois puomilta väistääkseen ratatyöntekijää. Niinpä päätin, että nyt meen sitten vaikka käsi kiinni Darcyn nenässä, ettei se vaan hyppäis taas pois puomilta. Veikkasin että meidän kompastuskivet tulee olemaan kontaktit. No, Darcy yllätti mut taas (joo, mitä ilmeisimmin en tunne koiraani.... ;D). Se meni kontaktit ihan loistavasti, ei edes vilkuillut tuomaria sivuilla! Sen sijaan ne kohdat, joita pidin "varmoina", tuottikin vaikeutta. Ensimmäinen kielto tuli kepeille menolta. Luotin jotenkin siihen, että kyllä Darcy kepeille löytää, mutta niin vain kävi että ohi juoksi. Mietin että syynä voi olla sekin, kun viime aikoina ollaan treenailtu lähinnä "vaikeampia" kulmia, mutta enpä muista koska oltaisiin viimeksi menty kepeille suoraan edestä...ja vielä kovassa vauhdissa, tossa ennen keppejähän koirat oli ehtineet kerätä vauhtia muutaman esteen suoralta. Olisi siis pitänyt himmailla vähän ja ohjata vielä selkeämmin eikä vaan olettaa, että koira ylipäänsä näkee kepit suoraan edestä. Keppien jälkeen valssaus, sitten taas eteenpäin. Darcy ei irtoa kovin hyvin suorilla, joten paljon se jäi kyselemään ja pyörimään, kun en vaan ehtinyt nopeammin sen perään... Että sinänsä odotan kyllä jo vähän teknisempiä kakkosen luokkia... :) Ekalla radalla toinen kielto tuli putkelle menossa...sekin tuli vähän puun takaa, kun yleensä putket ei oo tuottaneet meillä päänvaivaa. Tuloksena siis 10, mutta olin ihan superiloinen siitä, että Darcy ei näyttänyt stressaavan tuomaria. Se jos mikä on meille voitto! :) Ehkä se alkaa pikkuhiljaa tottua siihen, että radalla voi olla erinäisiä outoja ihmisiä... ;)


Seuraava rata tuntuikin jo paljon kivemmalta, kun se ei ollut ihan pelkkää suoraa juoksua päästä päähän. Alku meni hienosti, kontaktit oli tälläkin radalla hienot. Aan alastulolla Darcy vilkaisi tuomaria, mutta ei näyttänyt olevan siitä moksiskaan. Jee. :) Putkella pyörittiin vähän, mutta ei kuitenkaan niin että olis tullut kieltoa. Sen jälkeen mun pasmat menikin vähän sekaisin. :0 Olin rataantutustumisessa suunnitellut kohdan ensin suunnilleen niin kuin nyt sen teinkin, mutta sitten tajusin, että helpompihan mun olis siirtyä toiselle puolelle hyppyä ja keppejä jo siinä vaiheessa kun Darcy on putkessa, niin ei tarvi tehdä valssia keppien jälkeen tai tehdä takaaleikkausta hypyllä keppien jälkeen (takaaleikkauksia hypyillä pitäis harjoitella...). No, en sit radalla muistanut tätä mun uutta suunnitelmaa, mutta onnistuihan se noinkin. Kun pääsin maaliin, tuntui että hyvin se meni, mutta en vielä luottanut nollaan.. En kuullut tuloskuulutusta ja katselin varmaan sen verran hämmentyneenä, että ratatyöntekijä valaisi mua sanomalla, että oli se nolla. :D Sijoitus oli lopulta 2. Me ollaan näköjään ikuisia kakkosia...kaikki LUVAt saatu sijalla 2. ;) No, eikös me vielä joskus nousta sieltäkin... :)


Seuraavat kisat siis kakkosissa...joskus? Ehkä ensi vuonna? Nyt luokkanousun jälkeen tulee sopivasti pieni kisatauko. Ehkä se tekee ihan hyvää, toisaalta en tiedä jännitänkö sitten taas kahta kauheammin. Ensi vuonna pitää myös miettiä, miten handlaan kahden koiran kanssa kisaamisen. Sinänsähän olisi ollut kätevää, jos pojat olisivat olleet samaan aikaan ykkösluokassa, koska jos nyt haluaa kisata samoissa kisoissa, tulee toooosi pitkät päivät. No, ehkä pitää sitten tehdä kompromisseja ja ottaa vähemmän startteja per koira tai sitten suosista kisata vain toisen kanssa kerrallaan.

Ainiin, ollaan nyt myös ansaittu Shelttiyhdistyksen agilityn ykkösruusuke tänä vuonna! Nyt saadaan sitten kaksi ruusuketta ja lehteen sekä Bingleyn että Darcyn kuvat. ;)

3 kommenttia:

  1. Paljon onnea vielä täältäkin :)

    VastaaPoista
  2. Onnea 2-luokkalaisille, tosi kivan näköistä teidän meno :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos! :) Harmi vaan kun menee tosiaan tammikuun lopulle seuraavat kisat.. ;)

    VastaaPoista