8. lokakuuta 2010

Terveysraporttia

Eilen oli SE päivä. Nimittäin Bingleyn terveystarkit. Saatiin sekä hyviä että huonoja (??) uutisia. Ensin hyvät. :) Polvet oli 0/0 ja silmät terveet muutamia ylimääräisiä ripsiä lukuunottamatta. Lisäksi lonkat ja kyynärpäät lähti terveinä Kennelliittoon, toivotaan että sellaisina pysyvätkin.. Eläinlääkäri sanoi, että kyllä näillä kelpaa hyppiä agilityssa. :) Pyysin kuvaamaan selkärangankin samaista harrastusta silmällä pitäen, ja sekin näytti oikein mallikkaalta. Kauniit oli kuvat, jos röntgenkuvia nyt kauniiksi voi sanoa. ;D Samaan syssyyn laskettiin hampaatkin, joita löytyi oletettu määrä eli kaikki paitsi yksi (P3) ylhäältä.

Sitten ne uutiset, jotka jätti vähän hämmentyneen ja kieltämättä apaattisenkin fiiliksen. Bingleyn sydämestä kuului pieni sivuääni. :( Lausunnossa sanottiin näin: "Sydämestä kuultiin vasemmalta puolelta stenoosimainen sivuääni. On mahdollista että koiralla on lievä kehkovaltimoahtauma. Sydämen tutkimus ultraäänellä ja dopplerilla on hyvä tehdä, jotta sivuäänen mahdollinen aiheuttaja saadaan selville." Varasin siis tuon parin viikon päähän 20.10. Syytä paniikkiin ei varmasti tässä vaiheessa todellakaan pitäisi olla, eläinlääkäri sanoi, että vaikka joku sivuääni kuuluisikin, niin näin pienellä koiralla se aiheuttaa hyvin harvoin mitään harmia. Eläinlääkäri ei myöskään pitänyt tutkimuksia ihan välttämättöminä, mutta suositteli koska kyseessä on harrastuskoira. Ja toki haluan itse tietää, mikä tilanne on, ettei sitten tarvitse koko ajan miettiä, onko jotain vai ei... Voih, en vaan vielä halua edes miettiä, kuinka kurjaa olisi, JOS jotain vakavampaa löytyisi. :( Mutta ei, uskon ja luotan vakaasti siihen, että mistään vakavasta ei ole kyse.

...Ja etten jäisi märehtimään apatioihin, on viikonloppuna luvassa... Kukaan ei varmaan arvaa mitä? ;) Lauantaina siis ensin kisatöihin koko päiväksi ja sitten sunnuntaina Darcyn kanssa pitämään hauskaa. Se on meidän tavoite. Toivotaan että päästään siihen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti