24. lokakuuta 2010

Tsau 24.10. ja sydänasiaa

Tsaukkila oli ihan ok. Tuomariakaan ei muuten tarvinnut peljätä, paitsi kontakteilla :( ...mutta ei sentään pakoon juostu tällä kertaa... ;) Lopputuloksena 2 x hyl ja yksi 10. Ensimmäinen rata oli hyppäri. Se oli sellaista ilottelua. :D Olin tosi tosi tyytyväinen siihen, että Darcy ei tuntunut paineistuvan Tsaun hallista vaan mentiin täysillä rata. Se menikin hyvin niin kauan, kunnes lähti edessä oleville kepeille kun olis pitänyt tehdä tiukka käännös. Oma moka, ohjaus oli kyllä auttamattomasti myöhässä. Mutta radasta jäi kiva fiilis. :) Sitten eka agirata. Kontaktit + tuomari = Darcyn painajainen. :( Hyppiksellä Darcy ei ehdi kiinnittää huomiotaan tuomariin, mutta kun Darcy bongas tuomarin puomin vierellä, se otti kiellon...ja toisenkin...ennen kuin tuli puomille. Kontaktit on kyllä jatkuvaa vilkuilua ja pälyilyä sille. Se selkeästi paineistuu, jolloin tulee ihan "outoja" kieltovirheitä. Tämän jälkeen tosiaan tuli muiltakin esteiltä kieltoja, joten tuloksena hyl. Mutta kun vertaa viime kisoihin, niin kyllä tämä oli 100 kertaa parempi. Darcy kuitenkin pysyi koko ajan lähestulkoon hanskassa eikä lähtenyt luikkimaan pakoon minnekään. Joten treeniä, treeniä tää näköjään vaatii. Nyt vaan pitää rohkaistua pyytämään kaikkia mahdollisia ihmisiä seisomaan kontaktin viereen kun tullaan ja juoksemaan siinä vieressä.

Kolmas rata olikin sitten taas iloinen yllätys. Suurin osa otti kieltoja kepeiltä (vaikea 90 asteen kulma 1. hypyltä), ja päätin etten yritäkään lähteä sähläämään siihen eteen vaan otan riskin ja luotan siihen, että Darcy löytää keppien aloituksen vaikeastakin kulmasta. Ja jes, niinhän se teki. :) Toinen kohta, jossa olin ihan varma, että tulee kielto, oli puomi, jonka ylösmenon vieressä tuomari seisoi. Yllätyksekseni Darcy ei ottanut siitä kieltoa, vaan lähti hienosti - tosin jatkuvasti pälyillen - kiipeämään. No, kun nämä vaikeat paikat oli kunnialla suoritettu, oli sitten aikaa tehdä virheitä ns. helpommissa paikoissa. ;) Putkelta kielto ja toinen kieltokin tuli, mutta täytyy sanoa, että en ehtinyt rekisteröidä, miltä esteeltä se mahtoi tulla...? Kiva fiilis jäi kuitenkin siitä, että kepit meni niin hienosti ja puomikin tuli suoritettua ilman virheitä, vaikka tuomari juoksikin vieressä. Meillä näköjään menee aina viimeinen rata parhaiten: viimeksikin ekoista kisoista kaksi ekaa hylly, sitten viimeiseltä tulos. ;)


Sitten vielä Bingleystä muutama sana. Mehän oltiin siellä sydänultrassa viime keskiviikkona. Mua jännitti sinne meneminen luonnollisesti aika paljon, mutta nyt saan huokaista helpotuksesta, kun eläinlääkäri antoi meille luvan tehdä mitä halutaan. :)) Eli tuloksena oli, että Bingleyllä on pientä vuotoa vasempaan kammioon päin. Siitä siis sivuääni. Löydös on kuitenkin niin lievä, että sen ei pitäisi koskaan vaikuttaa koiran elämään. :) Muuten Bingleyn sydän olikin kuulemma kuin oppikirjasta, tuollainen pienen pieni "valmistusvirhe" siis vain. Kurjaahan se on, että pojalla on sydänvika, mutta pääasia, että se ei vaikuta elämään. Tässä vielä eläinlääkärin lausunto asiasta:

"Sivuääni lievä 2/6 astetta, kuuluu vasemmalta ja myös heikosti oikealta rintakehästä. Syke normaali, limakalvot normaalit. Röntgenkuvassa ei muutoksia. Ultraäänitutkimus: vasen eteinen normaali, LA:Ao 1,2, vasen kammio normaali, sydämen oikea puoli normaali. Ainoa löydös tulee aortan alueelta, jossa lievä loppusystolinen / alkudiastolinen regurgiraatio eli vuoto vas. kammioon päin. Selittää sivuäänen. Aortan ahtaumaa ei todeta. Ei lääkitystä, todennäköisesti ei myöskään kliinistä merkitystä. Seurataan auskultaatiolla rokotusten yhteydessä. Rokotukset annettiin."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti