8. helmikuuta 2010

Toinen treenaa ja toinen laihtuu

Aloitetaan vaikka Darcyn treeneistä. :) Tänään koko treenikerta meni jotenkin tosi kivasti, johtuukohan siitä että ohjaaja pääsi vähemmällä tällä kertaa... ;) Treenasimme hyppysuoraa ja siinä irtoamista, yhteensä oli 3 hyppyä. Tosi hienosti Darcy meni, ei valittamista. Yksittäisistä esteistä menimme puomia, joka pitkän tauon jälkeen meni sekin mainiosti, vaikkakin edelleen kovan vauhdin takia turvallisuussyistä pidän sen hihnassa ja avustajan kanssa mennään. Mutta parempi pelata varman päälle kuin katua myöhemmin traumoja. Lisäksi harjoiteltiin vähän putkeen lähettämistä eri kulmista ja 90 asteen lähetyskin meni hyvin eli käytännössä niin, ettei koira näe putken suuta kunnolla. Ja kepitkin alkavat sujua, yllättävän hyvin menee nekin siihen verrattuna, kuinka vähän ollaan keppejä vielä treenattu. Sitten vielä vähän lähtöharjoituksia tai lähinnä siis sitä, että Darcy oppisi varmemmin pysymään...sitä pitääkin treenata enemmän, ettei varastamisia tulisi niin paljoa. Mutta kaiken kaikkiaan jäi tosi hyvä mieli päivän treeneistä. :) 

Tänään mentiin tosiaan vähän helpompaa treeniä, mutta silloin kun harjoitellaan jotain vaikeampia juttuja niin välillä (lue: usein) turhauttaa, kun agilitytreeneissä on aina niin rajallinen aika hioa omia ohjauskuvioita yms. Etenkin näin aloittelevana ohjaajana pitäisi vaan saada toistaa jotain kuvioita monta kertaa, että sen pystyy sisäistää. Yleensä käy niin, että oman vuoron aikana ehtii kokeilla pari kertaa jotain uutta juttua tai radan pätkää, sitten vasta oman vuoron jälkeen tulee ne ahaa-elämykset siitä, miten olisi kannattanut tehdä tai mitä haluaisi koittaa toisin. Ja kun on isohko ryhmä, niin eihän siinä jää aikaa "vielä kerran" -kokeiluille. No, onneksi tähän on tulossa pieni helpotus, sillä olen suunnitellut rakentavani muutaman hyppyesteen Pohjanmaalle vanhempieni takapihalle. ;) Puutavaran ostin jo viimeksi siellä käydessäni ja rakennuspiirrokset tehtiin yhteistyöllä isäni kanssa, mutta silloin oli niin kylmä, etten voinut vielä aloittaa rakentamista. Kaikki on kuitenkin valmiina ja sormet syyhyää päästä sahan ja vasaran kimppuun. ;) Olen myös jo intoa täynnä katsellut kirjoista ja lehdistä yms. kaikkia kivoja harjoituskuvioita, joita voin sitten kokeilla kuuden esteen,  keppien ja Ikean putken voimin. Eiköhän se agility sitten ala sujua paremmin, kun ohjaajallakin on aikaa oppia jotain Vähiksen tehotreeni-matkoilla... :)

Loppuun vielä vähän Bingleyn kuulumisia, eli huomenna mun pikkupentu täyttää jo 7 kk! :) Kasvua korkeussuunnassa on tullut taas pikkasen lisää, kun taas leveyssuunnassa onneksi lähtenyt ihan kivasti. ;) Eli mitat tällä hetkellä ovat 36 cm ja 5,6 kg. Kuukausi sitten painoa oli "huimat" 6,2 kg, mikä kyllä näkyi ja tuntui - se klassinen tarina, "yhtäkkiä ne kilot vaan oli tulleet jostain".. ;) Tuomariltakin ekassa pentunäyttelyssä Bee sai kommenttia, että "hieman pulskassa kunnossa", joten poika ilmeisesti päätti tarpeeksi kommentteja kuultuaan aloittaa omatoimisen laihdutuskuurin. Sen jälkeen ei nimittäin ole ruoka maittanut enää ollenkaan samaan malliin. Välillä olen ollut huolissanikin tästä uudesta nirsoiluaikakaudesta, mutta joka tapauksessa tulokset näkyvät ja kylkiluut tuntuvat nyt paremmin kuin pitkään aikaan. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti