4. toukokuuta 2014

Vappukisat ja pentutreffit


Olen täyttänyt loppukevään kisakalenteria kohtuullisesti - kompensoikoon se muun kauden hyvin niukkaa kisamäärää. Tosin vapun kisojen jälkeen hieman mietityttää, onko järkeä edes kisata, jos ei kunnolla ehdi treenatakaan... Rytmitykset ovat pitkän lähes totaalitauon jälkeen vielä vähän hakusessa, lisäksi uudeksi ongelmaksi on muodostunut Bingleyn A:n suoritus. Ennen (pentu)taukoahan Bingley ei juurikaan ottanut virheitä juoksu-A:lta. Aika ylös se jäi, mutta osui kuitenkin selkeästi ihan joitain yksittäisiä poikkeuksia lukuunottamatta. Mähän aikoinaan yritin saada sitä tulemaan kolmella loikalla (tai enemmän juosten) A:n alastulon, mutta Bingley itsepintaisesti on halunnut suorittaa juoksu-A:n kahdella loikalla. Ja koska se toimi yli 90 %:n varmuudella, annoin sen tehdä niin. Tauon jälkeen virheitä kuitenkin on tullut melkein kaikilta radoilta. Epäilen vahvasti, että tauon aikana Bingleyn takapään voima on vähentynyt, mikä aiheuttaa sen, ettei se pysty aivan riittävästi venyttämään loikkaansa. No, se on onneksi korjattavissa enkä nyt kovin huolissani A:sta ole, koska aikaisemmin se on toiminut niin hyvin. Mutta ottaahan se silti päähän, että kisoista rapsahtelee muuten sujuvilta radoilta vitosia A:lta. Positiivista kontaktirintamalla sen sijaan on, että tauon jälkeen puomisuoritukset ovat olleet noin 10 kertaa parempia kuin aikaisemmin. Eivät ne edelleenkään täydelliset ole, mutta pysähtyy kuitenkin nätisti eikä loiki hullunkiilto silmissä. 

Vapun kisoista Kirkkonummella ei siis merkittävää muisteltavaa. Darcy teki kaksi (huonosti ohjattua ja siksi hidasta) nollaa, jotka eivät tietenkään olleet peräkkäisiltä radoilta. Sivuhuomautuksena todettakoon, että se tupla meiltä vielä puuttuisi... Bingleyn kanssa meno tuntui melko sujuvalta, mutta tuloksina 2 x hyl ja yksi vitonen.

Eilen saimme lyhyellä varoitusajalla peruutusajan osteopaatille. Ei olisi parempaan saumaan voinut osua! Otin mukaan sekä Bingleyn että Lizzyn ja onneksi molemmat ehdittiin hoitaa tunnin ajalla. Erityisesti Bingley olikin hoidon tarpeessa - se oli aivan vino, S:n muotoinen. Lieneekö tämäkin ollut osasyynä A:n toimimattomuuteen...on tietysti aivan väärin edes vaatia koiralta minkäänlaista suoritusta A:lta, jos ranka on noin vino. :( Onneksi Jarna sai kuitenkin Bingleyn suoraksi. Lizzy oli Riina Kellmanin hoidettavana reilu kuukausi sitten, pentujen jälkeen se tuolloin oli aivan ymmärrettävästi kovinkin vinossa. Oli mukava kuulla, että nyt se oli suorassa, hieman vielä jäykkyyttä lannerangassa, mutta muuten alkoi mamastiina olla hyvin palautunut pennuista. :)


Viikon ajan sain myös nauttia (tai sietää, miten sen nyt ottaa ;) ) pentuarjesta, kun Velmu (eli entinen Slaikka) tuli hoitoon omistajan reissun ajaksi. Hyvin meni neljäs koira lauman jatkona... ;) Perjantaille Velmun hakemisen yhteyteen saimme myös sovittua ensimmäiset pentuetreffit. Kaikki pennut omistajineen pääsivät paikalle, oli ihan mahtavaa nähdä kaikkia! Olen superkiitollinen ja iloinen, että kaikki pennut ovat saaneet niin ihanat kodit ja että kaikki pääsivät perjantaina vähän kauempaakin tulemaan. :) Pennut pääsivät rallattelemaan pellolle ja metsään, ja heillä kaikilla oli niin mukavaa. Tahtoa ja ärräpäitä löytyy...välillä meinasivat leikit muuttua vähän turhankin totisiksi. Toivotaan että veljekset pysyvät puheväleissä vielä teini-iässäkin. :P  

Noin 12-viikon ikäisinä mitat ovat: 
Velmu: 31 cm ja 4,6 kg (herra isoherra :D )
Luka: 27 cm
Renly: noin 25 cm ja 3,5 kg
Mindy: 24,5 cm
Fay: 24,5 cm ja 2,6 kg

Tytöt ja Renly ovat siis vähän pienempiä, Lukasta todennäköisesti tulee hyvinkin ihannekokoinen kun taas Velmu kasvaa ihan omia käyriään. ;) 


Lizzy ja Velmu jatkoivat painia siitä mihin jäivät ennen kuin Velmu muutti Lempäälään. Huomatkaa Velmun kaksi kertaa vahvemmat luut kuin tikkujalkaemällään. ;)


Mindy

Velmu
Koko porukka jonkun mielenkiintoisen hajun äärellä.


Luka ja Renly ottavat mittaa toisistaan.

Luka


Ahneet kerjäläiset. ;)

Renly
FaySisarukset Luka ja Mindy
2 kommenttia:

  1. Mun shelttityttö paino jo 11-viikkosena ton 4,6 kiloa ja nykyään se on 43-senttinen ja painaa 12,5 kiloa. Taitaa tulla Velmustakin iso sheltti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä siitä iso poika tulee...jännää seurata kuinka iso. Toivotaan että pysyisi alle 43 cm. ;)

      Poista