15. maaliskuuta 2014

Aika lentää ja ikää karttuu


Pennut ovat nyt jo 5,5 viikkoa vanhoja pieniä shetlantilaisia!

Kulunut viikko on ollut niin täynnä ohjelmaa, ettei blogin päivitykselle ole ollut aikaa. Univelkakin sen kuin kasvaa, kun ei vaan malta lähteä nukkumaan pentujen seurasta. Toisesta päästä yötä pennut vuorostaan pitävät huolen siitä, että töissä on käyty silmät ristissä...pieni lokkilauma herää yleensä klo 5 ollen kovasti sitä mieltä, että kaipaavat ruokaa, seuraa ja vapautta _nyt_heti_.  Eikä ne edes tienneet, että tänään on lauantai. ;)

Slaikka
Jäbä
Jamo
Antsku
Ymmi


Pennuilla on käynyt vieraita joka ilta poislukien tiistai, jolloin kävimme eläinlääkärillä. Pennut saivat sirut niskaansa ja samalla otettiin poskisolunäytteet pennuilta ja Lizzyltä. Isäehdokkaat olivat käyneet antamassa omat näytteensä jo etukäteen. Ihan mielenkiintoista ja hauskaa oli, kun dna-näytteidenotto oli ensimmäinen kerta sekä Hollannista jokin aika sitten Suomeen tulleelle eläinlääkärille, hoitajalle että minulle. Siinä sitten tavattiin ja käännettiin ohjeita suomesta englanniksi ja pyöriteltiin papereita ja poskiharjoja. :P Näytteet kuitenkin saatiin otettua, se on pääasia. Olin yhteydessä testejä tekevään Genoscoperiin, ja valitettavasti siellä on tällä hetkellä ruuhkaa, minkä vuoksi tulosten valmistuminen menee todennäköisesti hyvin lähelle luovutusikää. Jännityksessä eletään siis loppuun saakka. Yksi jännittävä juttu sentään on selvinnyt...kaikilla pojilla on timantit tallella. ;)

Söpöstelijät Ymmi ja Jäbä
Suloisin Ymmi
Sisko ja sen veli. Antsku vasemmalla, Jamo oikealla.
Slaikka
Jäbä kujeet mielessä. ;)
Jamo
Tänään kävimme myös "kotikäynnillä" Jäbän tulevassa kodissa. Kiitos Riikka että otit meidät vastaan! :) Pennut tutustuivat reippaasti vieraaseen ympäristöön. Leikkimisen ja tutkimusmatkailun jälkeen nukahtivat tyytyväisinä. Automatkailut sekä aikaisemmin viikolla eläinlääkärille että tänään Riikan luo ovat sujuneet erittäin hyvin. Olin itse asiassa vähän yllättynytkin siitä, ettei kukaan vinkunut tai osoittanut mitään protestin merkkejä, vaan suhtautuivat autoiluun hyvin lunkisti ja lepäillen suurimman osan ajasta. Olen pitänyt pentujen koppaa etupenkillä, josta olen alkumatkasta sujauttanut käden koppaan pentujen "seuraksi". 

Slaikka
Ymmi
Darcy ihmettelee, mitä Jäbä duunaa.
Pojat Jäbä ja Jamo


Kolme pennuista on jo löytäneet ihanat kodit. :) Slaikka ja toinen nartuista (todennäköisesti Antsku) etsivät vielä sitä omaa rakastavaa, harrastavaa ja yhteistyöhaluista kotia. Slaikka on ehdottomasti pentueen touhukkain pentu, koko ajan puuhailemassa jotain ja aina ensimmäisenä rohkeasti paikassa kuin paikassa. Uskoisin että siitä tulee erittäin mukava harrastuskaveri. Molemmat nartut (ja koko muukin pentue) ovat tosi tasaisen kivoja luonteeltaan, ne leikkivät mukavasti, joka päivä "rajummin" myös taisteluleikkejä, ovat reippaita ja ylipäätään syötävän suloisia. :)

Antsku on löytänyt mukavan kauneusunipaikan. ;)
Slaikka

4 kommenttia:

 1. Mä tulin katsomaan pienten shetlantilaisten kuvia, ne on niiiiin söpöjä ja ihania kaikki!

  Elsi

  VastaaPoista
 2. Onko pentuja vielä vapaana?

  VastaaPoista
 3. Et ole päivitellyt vähään aikaan blogia, ovatko kaikki pennut saaneet jo kodit? Kuvista päätellen ihania söpöliinejä kaikki ! :)

  VastaaPoista
 4. Mulla on kyllä huono omatunto siitä, etten yksinkertaisesti ole ehtinyt päivittää blogia. :/ Kun pennut olivat pieniä, niin eihän sitä ehtinyt muuta tehdä kuin ottaa kuvia ja blogiakin ehti hyvin päivitellä, mutta viime viikot ovat menneet aika hujauksessa pentujen kanssa touhaillessa, ottaessa vieraita vastaan ja seikkaillessa pentujen kanssa. :) Lupaan yrittää päivittää mahdollisimman pian! :)

  Kolme pennuista on jo lentänyt maailmalle. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että ainoastaan Slaikka olisi vapaana. Eli se etsii vielä omaa rakastavaa, aktiivista ja harrastavaa kotia! Sehän on alusta saakka ollut pentueen vilkkain ja touhukkain pentu, jolla on mukava taistelutahto. Näin ollen myyn sen vain aktiiviseen kotiin. :) Kyselyt sähköpostilla (osoite löytyy Pentuja-sivulta).

  VastaaPoista