22. marraskuuta 2013

Kuulumisia ja suunnitelmia


Taas on aikaa kulunut edellisestä päivityksestä. Hups.
 
Siinä ajassa olen ehtinyt jumpata (pitkästä aikaa...sitä se kolmenkympinkriisi aiheuttaa ;) ) niin ahkerasti, että parin viikon takaisissa kisoissa selkälihakseni kramppasivat kivenkoviksi fileiksi, eikä agilitysta tullut varsinaisesti mitään. Jos haluaisi jossitella, voisi jossitella monenlaista. Mutta tyydyn toteamaan, että yksi pelastelu-nolla saatiin Darcyn kanssa, muuten pikkuvirheitä.
 
Viime viikonloppuna osallistuin Gerard O'Shean järjestämälle koko viikonlopun kestäneelle Koiran anatomia ja rakenne -kurssille. Perjantai-illan, lauantain ja osan sunnuntaistakin kävimme anatomiaa, rakennetta sekä liikkeitä teoriassa läpi, ja suuren osan sunnuntaista sitten pääsimme soveltamaan opittua ja arvostelemaan esimerkkikoiria sekä niiden liikkeitä. Tietoa tuli PALJON - niin paljon että todennäköisesti iso osa meni yli ymmärryksen.  Kaiken kruunasi kun pääsi käytännössä kopeloimaan ja katselemaan eri rotuisten ja tyyppisten koirien rakennetta ja liikkeitä. Kurssin jälkeen luin shetlanninlammaskoiran rotumääritelmän "uusin silmin", kopeloin omat koirani tehden jos jonkinlaisia löytöjä ja arvostelin mielessäni naapureiden ja treenikavereidenkin koirat. :D Ihan mielettömän hyvä kurssi siis! Gerard on  loistava, karismaattinen luennoitsija, joten suosittelen kaikille, jos vain tulee mahdollisuus joskus osallistua. Hän ilmeisesti käy silloin tällöin Suomessa pitämässä kursseja, joten pitäkää silmät auki. :)
 

 
Siinä kuulumispuoli, seuraavaksi muutama sana suunnitelmista. Olen kovasti miettinyt ja pyöritellyt mielessäni astutusasioita. Lizzyllähän oli ensimmäisten juoksujen jälkeen lievä kohtutulehdus (eläinlääkäreiden mukaan ei periytyvää, eikä ainakaan Lizzyn emälinjassa ole tietoa muista kohtutulehdustapauksista), jolla on kuitenkin uusiutumisriski. Asian pyörittelyn ja muutaman ihmisen kanssa keskustelun jälkeen olen päätynyt siihen, että Lizzy astutetaan seuraavista juoksuista...jotka alkavat Luoja-tietää-koska. :) Toivottavasti siis ensimmäinen Cerebellum's-pentue näkee auringonvalon tulevana talvena / keväänä. Superjännää!
 
Lizzylle suunniteltu  sulhanen on iskenyt silmänsä neitiin jo kauan aikaa sitten. Kirjaimellisesti Tuima (Nappulavaaran Tuli) liehitteli Lizzyä jo vuosi sitten. Olimme siis Bingleyn kanssa TopTeamissä yhtä aikaa Kajsan ja Tuiman kanssa, jona aikana sain tutustua tähän mahtavaan trikkipoikaan. Se on sähäkkä, rohkea ja kuitenkin rauhallinen arjessa. Siinä on hyvin paljon samoja ominaisuuksia kuin Bingleyssä. Niitä joita rakastan yli kaiken. Lisäksi se on täysin terve. Ja komea, kokoonsa nähden hyvin vahvaluustoinen uros.
 
Jännän odotuksen äärellä siis ollaan. Toivon kuitenkin että juoksut alkavat myöhemmin ennemmin kuin aikaisin. Lisätietoja blogin Pentuja-sivulta, ja myöhemmin enemmän tajunnanvirtaa aiheesta tulossa jos / kun siihen on aihetta. :) Peukut pystyyn ja kädet ristiin!
 
 
 
 

5 kommenttia:

  1. Oj, tsemppiä astutussuunnitelmiin :) Toivottavasti kaikki menee suunnitelmien mukaan, harvemmin on kuitenkaan niin huono tuuri kuin meillä oli Stellan kanssa... Pidän teille kuitenkin kovasti peukkuja! :)

    VastaaPoista
  2. Suuuuperiso tykkäys tälle <3! Voi kun kaikki menis putkeen, pikku Lizzy-Tuimat olis kyllä aika mainioita shelttejä ;).

    VastaaPoista
  3. Moroooooo :DD t. asiakkaasi

    VastaaPoista