10. kesäkuuta 2012

Pääsylippu isoihin kotikisoihin ja muita trion kuulumisia

Taas on blogin päivitys jäänyt. Tässä pikakuulumiset jokaiselta kolmelta. :)

Lizzyn kanssa ollaan ihmetelty maailman menoa, hän on kyllä niin kovin reipas pentu, että sen kanssa on aina ilo mennä paikkoihin. Hän on jo kokenut kisaturisti ja työkaveri, lisäksi tuttavuutta ollaan tehty lukuisiin ihmisiin, koiriin ja paikkoihin. Se syö, leikkii ja rentoutuu paikassa kuin paikassa. Eli varsin pätevä pentukoira siis. :)  Pojat ovat pikkuhiljaa enemmän ja enemmän hyväksymässä Lissua laumaan, ja nyt koko trio leikkii jo ihan kivasti yhdessä. Lizzystä on niin hauskaa, kun se saa juosta poikien perässä..eikä se enää paljoa jää jälkeen. ;) Edelleenkään pojat eivät siedä pentua, kun sillä on hepuli päällä tai kun eivät itse ole leikkituulella. Eivät kuitenkaan tee muuta kuin murise, joten sinänsä voin täysin luottavaisin mielin pitää näitä kolmea yhdessä päivisinkin. Ja toisaalta hyvähän se on, että vanhemmat opettavat pennulle vanhempien kunnioittamista eivätkä ihan anna hyppiä silmille.


Kuvat: Sirpa Saari

Tästä pitäisi päästä...

...yli!

Salon kisoissa Lissu pääsi ensimmäistä kertaa putkeen...
Se oli super hauskaa!


Hurja pentu taistelee hanskasta.
 
<3

Bingley on tässä välissä kisannut kolme starttia Salossa ja kaksi Vaasassa. Salossa oli kylmä ja voi olla että pohjallakin oli jotain vaikutusta siihen, että musta tuntui kerta kaikkiaan, että mun jalat ei liiku. :( Rehellisyyden  nimissä täytyy sanoa, ettei mun kuntokaan ole huipussa, mutta kyllä mä nyt yleensä pääsen liikkumaan paremmin. Vasta viimeisellä neljästä radasta tuntui, että lihakset oli edes lämpimät ja pääsin vähän liikkumaan. No, tästä opiksi, että etenkin kylmällä säällä pitää vaan oikeasti lämmittää ne omatkin lihakset kunnolla! Salon kahdesta agiradasta jäikin vähän huono fiilis juuri sen takia, että oma liikkuminen oli niin kökköä, mikä tietysti heijastui myös koiran menoon. Onneksi viimeinen rata meni vähän paremmin, vaikka siitäkin tuli hyl, kun Bingley irtosi vähän liikaakin (väärälle esteelle). ;)

Eilen oltiin Vaasassa kisoissa. Siellä toinen radoista oli selkeästi profiililtaan enemmän Bingleylle sopiva ja toinen Darcylle. Sillä ensimmäisellä, Bingleylle sopivalla, harmittavasti kuitenkin vitonen kepeille menossa, jonne en ehtinytkään suunnittelemallani tavalla ja rynnimiseksi meni, muuten meno tuntui oikein sujuvalta. Tällä vitosella kuitenkin päästiin 2. sijalle...nopeimmalla ajalla. Meidän ei selvästikään vielä tänä vuonna kuulu osallistua karsintoihin. :D  

Shelttiriehassa Bingley kuitenkin kunnostautui syömällä nakkeja (naisten iskemisen lisäksi) ja voitti koko shelttipoppoon vetelemällä niitä (...nakkeja siis...) nopeimmin nassuun. Mä ajattelin ettei sille yhtään maistuisi, kun pikkupojalla oli vaan tytöt mielessä, mutta oli ilmeisen hyviä nakkeja... Hassu poika, meillä on sitten kakkoslaji tiedossa!


Kuvat: Sirpa Saari 

Matalana mennään...
Darcy on ollut varsin pätevä pieni shetlantilainen useammassakin lajissa. Meillä loppui viime viikolla viiden kerran verijälkikurssi, joka oli kyllä ihan super hauskaa! Darcy on aika lahjakas jäljestäjä (siis myös muiden kuin itseni mielestä ;) ), ja kouluttajakin kannusti menemään kokeisiin sen jälkeen, kun ollaan tehty pari kertaa vanhempaa jälkeä. Ja kun kerran enemmän tai vähemmän kilpailuhenkinen ihminen olen, niin ehkäpä sitä pitää uskaltautua korkkaamaan uuden lajin kokeet jo tänä syksynä... :)  Jälkiliinan ostinkin jo, nyt vaan pitäisi hakea kaupan pakastealtaasta verta ja lähteä metsään.

Olen kisannut tänä keväänä ihan tarkoituksella enemmän Bingleyn ja vähemmän Darcyn kanssa. Salonkin kisoissa Darcy pääsi juoksemaan vain yhden startin, Vaasassa kuitenkin molemmat kaksi. Salossa Darcy meni hienosti, mutta omat jalat eivät ollenkaan vieneet eteenpäin.. Keinulta tuli myös kielto, joten siitä vitonen. Vaasassa ensimmäinen rata ei ollut yhtään meille sopiva (koska se oli mulle ja Bingleylle sopiva, enkä mä osaa onnistua samoilla radoilla molempien kanssa.. ;) ). Hyppishän oli ensin Bingleyn kanssa melkoista sähellystä, ja aavistin kyllä, että sellainen hypyille irtoamista vaativa Jari Tienhaaran rataprofiili saattaisi sopia Darcylle, mutta kyllä se silti mutkin vähän yllätti, että tehtiin puhdas ja jopa melko sujuva nolla (etenemä vähän reilu 4,4 m/s). Jännityksellä odotin tuloslistoja ja täytyy myöntää, että melkoinen hymy levisi kasvoille, kun Darcyn nimi komeili rivistön ylimmäisenä. :)) Näin ollen saimme ensimmäisen hyppysertimme ja voittonollan myötä myös pääsylipun isoihin kotikisoihin eli karsintoihin. Toivoin kyllä kovasti, että pääsisin kisaamaan heinäkuussa kotihallissa, mutta odotin, että koira vaan olisi toinen... ;) Mutta en valita, Darcy on kyllä aika huippu, kunhan vaan saamme rytmin yksiin, onneksi eilen näin kävi!


Kuvat: Sirpa Saari
(Isot kiitokset jälleen!!)


Nyt on siis kiva odotella ensi viikonlopun SM-kisoja, kun molemmilla pojilla on hyvät radat alla eilisistä kisoista. Niitä epäonnistuneita ratoja ei edes mietitä. ;) Bingleyhän kisaa lisäksi lauantaina Shetlanninlammaskoirat ry:n mini-joukkueessa, ihan superia että saadaan mahdollisuus karruttaa arvokisakokemusta myös joukkueessa! Darcya en alunperin ilmoittanut mihinkään joukkueeseen, mutta päädyimme kuitenkin ATT:n medien varakoirakoksi. Aika kivaa, koska näin ollen saamme mekin sponsorilta eli FitDogilta ison pötikän palautusjuomaa. :) Toivottavasti maistuisi, että saisin nämä juomaan vähän paremmin...  Ei kommentteja:

Lähetä kommentti