23. maaliskuuta 2012

Sekunnin kymmesosan tarkkuudella

Elämä rullaa eteenpäin, ja jos olisin taikauskoinen, koputtaisin puuhun kun koirat ovat ainakin toistaiseksi välttyneet täällä(kin) päin riehuvalta kennelyskältä ja itsekin olen pysynyt terveenä. :)

Mirvan ryhmätreenit ATT:lla on lähteneet kivasti käyntiin. Mikäs sen mukavampi tapa aloittaa viikko kuin treenata maanantaina puoleenyöhön ja olla koko loppuviikko töissä puolihorteisena univelasta! Oikeasti täytyy sanoa, että treenit ovat olleet niin antoisia, että ihan mielellään hilluu hallilla myöhään. Ja meitä ennen oleva alkeisryhmä ilmeisesti loppuu pian, joten päästään toivottavasti jatkossa aloittamaan jo vähän inhimillisempään aikaan. Viimeksi tehtiin mielenkiintoinen treeni, kun kellotettiin lyhyt radanpätkä, ajatuksena kokeilla erilaisia ohjauskuvioita erityisesti yhdelle esteelle. Mirva oli laskenut, että kohdan voi tehdä yhdeksällä eri tavalla - me ehdittiin kokeilla viittä tapaa (twisti, niisto, pakkovalssi, pyöritys ja japanilainen) kahdessa erässä ja nämä sitten kellotettiin. Kisatilanteessa olisin tehnyt siihen kohtaan niiston...toisaalta huomaan että olen vähän fiksoitunut siihen, kun olen jo ryhmässäkin saanut "niistäjän" maineen. ;) Darcyn nopein aika tuli kuitenkin juuri niistolla (8,08 s) ja hitain pyörityksellä (8,56 s). Darcy ei lähtenyt ollenkaan pyöritykseen ja tuntui itsellekin kovin kankealta Darcyn kanssa. Muut olivat sitten tältä väliltä. Yllätyin siitä, että twistikin toimi aika hyvin, kunhan vain sain oman rytmityksen kuntoon enkä ollut koiran tiellä. Bingley teki kaiken kaikkiaan noin puoli sekuntia parempia aikoja kuin Darcy...ja muuten nopeimman ajan koko ryhmästä, jossa on muun muassa pari nopeaa bortsua. ;) Bingleyn nopein aika tuli pyörityksellä (7,51 s) ja hitain pakkovalssilla (7,97 s). Tosin pyörityksessäkin oli tosi paljon eroa siinä, kuinka hyvin onnistuin..eli se ei ainakaan vielä ole mikään kovin varma ohjaus meille. Huomasin kyllä, että tosi paljon oli kiinni omasta ajoituksesta - sillä joko voitti tai menetti useita sekunnin kymmenesosia. Ja kun ohjaus ja sen ajoitus joko onnistuu tai epäonnistuu muutamassa kohdassa (kisa)radalla, on siinä sitten voitettu tai hävitty vähintään sekunti. Ja se on yllättävän paljon se! 

Tiistaina pojat pääsivät Piiran käsittelyyn. Bingley oli ensin vuorossa, ja se olikin aika jumissa koko poika etenkin etuosastaan. Lukkoja ei kuitenkaan onneksi ollut, viimeksihän sillä oli SI-nivel lukossa. Bingley on aina päässyt vuoroon ensin, koska Darcylla kestää orientoitua "uuteen" tilanteeseen. Ihmeteltiinkin molemmat Leenan kanssa, kun Darcy rentoutui tosi nopeasti - ihan eri tavalla kuin koskaan aikaisemmin! Mietittiinkin, voisiko kastraatiolla olla jo nyt näkyvissä tällaisia vaikutuksia. Leena meinasi, että ehkä se voi rauhoittaa, kun ei ole ylimääräisiä hormoneita häiritsemässä... ;) No, oli syy mikä tahansa, hienoahan se on. :) Darcyn arkuushan ei normaaliarjessa, treeneissä tai kisoissakaan tule ollenkaan esille, mutta tällaiset erikoiset tilanteet ja vieraat ihmiset saavat sen epävarmaksi. Aika näyttää, voiko leikkauksella oikeasti olla jotain vaikutusta luonteeseen myös tällä tavalla. :) Käsittelyssäkin Darcy oli tosi nätisti, ja melko hyvässä kunnossa vieläpä. Leikkaus ja siitä toipuminen ei onneksi olleet jättäneet mitään isompia jumeja.


Huomenna ja ylihuomenna tehdään taas hyppytekniikkaa oikein urakalla - ensin lauantaina Bingleyn ja sunnuntaina Darcyn kanssa. Tulossa siis antoisa viikonloppu!


Kuva: Sirpa Saari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti