10. maaliskuuta 2012

Aina se on eteenpäin, kun nenällensä kaatuu....Purina Centerin vessaviisaudet jatkuvat...Kuva: Sirpa Saari
Darcy on toipunut leikkauksesta hyvin, hän pissailee nykyään niiku tytöt. <3  Yleensähän koirat laitetaan kastraation jälkeen laihdutuskuurille, mutta herra Darcy oli huomaamatta päässyt niin laihaan kuntoon, että se määrättiin lihotuskuurille... Darcy kiittää!

Treenit aloitettiin pari viikkoa sitten varovasti ensin ilman rimoja. Kun Jenna oli käynyt hieromassa ja saanut leikkauksen jälkeisiä kireyksiä vähän poistettua, uskalsin aloittaa treenauksen myös rimojen kanssa. Ollaan kaaduttu nenällemme - ei kuitenkaan onneksi kirjaimellisesti vaan kuvaannollisesti. Darcy on ollut innosta soikeana, komentanut mua, mutta mä raukka en ole osannut ohjata sitä, vaikka toinen kuinka yrittäää komentaa vieressä räksyttämällä. Kun on treenannut enemmän tai vähemmän intensiivisesti pienen mustiaisen kanssa, on yllättävän vaikeaa löytää jälleen yhteistä rytmiä Darcyn kanssa. Ennakoin siis katastrofia tulevista kisoista.

Täytyykin myöntää, että tänään pohdin, onko pakko lähteä kisaamaan jos ei haluu. Mutta koska taloudellinen tilanne on mitä on, ei sitä noin vaan voi jättää maksettuja kisoja väliin. Ja hyvä etten jättänyt, koska Darcy päätti yllättää mut jälleen. Hän oli nimittäin oikein skarppina ensimmäisellä radalla ja tehtiin hieno nolla. :) Toisella radalla tapahtui taas tämä kuuluisa nenälleen kaatuminen (ihan itseään saa syyttää, niin kuin aina), mutta siitä suivaantuneena päätin, että kolmannella radalla Darcy on taas hanskassa. Niin se myös oli, vaikka hylly tulikin kun en lähtenyt ottamaan sarjaestettä uusiksi kiellon jälkeen. Joten kaiken kaikkiaan mieli jäi plussalle ja etenkin katastrofaaliseen ennakko-odotukseen verrattuna kisapäivä oli oikeinkin hyvä. :)


Kuva: Sirpa SaariKuva: Sirpa Saari
Bingleyn kanssa tahkotaan edelleen keinua. Mutta se on jo aika hyvällä mallilla ja uskon, että saadaan treenattua niin hyvä keinu kuin Bingleyn kanssa vain on mahdollista! Aletaan olla jo voiton puolella, ja realistisena tavoitteena pidän saada keinu kuntoon pääsiäiseksi, jolloin olisi seuraavat kisat tiedossa. :)

Bingley pääsi viime viikonloppuna myös Ulla Kaukosen pitämälle hyppytekniikkakurssille. Eihän meillä mitään isoja ongelmia ole ikinä ollut hyppäämisen kanssa, mutta ihan mielenkiinnosta halusin osallistua kurssille, kun ATT sellaisen järjesti. Ja oli tosi hyvä kurssi - suosittelen kyllä kaikille! Paljon opin uutta teoriatietoa hyppäämisestä, ja tietysti isoimpana antina palautetta oman koiran hyppäämisestä ja erilaisia hyppytekniikkaharjoitteita. Päällimmäisenä palautteena Bingleystä jäi mieleen se, että poika tarvitsee lisää voimaa, syviä lihaksia ja hallintaa takapäähän. Periaatteessa Bingley hyppää ihan hyvällä tekniikalla, osaa arvioida etäisyyksiä ja hypyn korkeuksia, mutta takapään voiman puute aiheuttaa etupainoisuutta, mikä tietysti rasittaa etupäätä. Bingley myös hyppää melko lyhyitä hyppyjä, mikä paranee myös kun takapäähän tulee lisää voimaa. Lisäksi Ulla sanoi, että pelkällä voiman lisäämisellä Bingley saa varmasti paljon vauhtia lisää. Eiköhän nämä syyt riitä motivoinniksi takapäätreeniin! Saatiinkin vinkkejä erilaisista harjoituksista, joita ollaan tehty. Herra pikkumusta osaa muun muassa jo peruuttaa oikein mallikkaasti. :)

Tässä linkit hyppyseminaarissa tehtyihin harjoitteisiin. Ullalle on kehittynyt ihan mieletön taito nähdä asioita nopeissa suorituksissa. Itsestä tuntuu lähinnä, kun katsoo suorituksia, että "se meni jo...". :D Mutta parasta antia videoissa onkin, kun Ulla selostaa suorituksista. Selostuksen kuulee silloin, kun Bingley ei huuda taustalla. ;)  
Parin viikon päästä on luvassa hyppytekniikan jatkokurssi. Sovittiin että voin tulla kurssille myös Darcyn kanssa, kun teen harjoitteita itsenäisesti molempien kanssa ennen jatkokurssia. Oon ihan innoissani!


 

Kuva: Sirpa Saari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti