3. elokuuta 2011

Vaasa 30.7.

Vietettiin pidennetty viikonloppu Pohjanmaalla. Lauantaina kisattiin Vaasassa ja muuten nautittiin mökkeilystä. Bingley ui sydämensä kyllyydestä ja jopa Darcy oppi uimaan pienellä avustuksella. :) Kisoissa tavoitteena oli alunperin saada ainakin yksi tulos, koska me ollaan tähän asti haettu Pohjanmaalta lähinnä hyllyjä. Rauman kisojen jälkeen päätavoitteeksi muuttui kuitenkin lähinnä puomin kontaktit, joita molemmat ovat räiskineet - Bingley vielä törkeämmin kuin Darcy. Niitä ollaankin sitten viime viikolla muistuteltu ja molemmat ovat tehneet treeneissä hienoa työtä! Bingleyn kanssa tavoitteena oli lisäksi saada radalla itselle rauhallinen olo ja vähän vähemmän sähläämistä kuin edellisissä kisoissa Raumalla.

Darcy
Darcyn kaksi ensimmäistä rataa menivät ihan mukavasti. :) Ensimmäisellä radalla Darcy meinasi toiseksi viimeisen putken jälkeen "karata" edessä olevalle hypylle, mutta sain kuitenkin kutsuttua oikealle esteelle. Sama juttu tapahtui muuten myös Bingleyn kanssa. Jälkikäteen ajateltuna olisi kannattanut tehdä niisto-persjättö siihen, mutta hylkäsin sen suunnitelman, kun pelkäsin, että pojat bongaavat Aan evätkä löydä takaakierrolle. Darcylle ensimmäiseltä radalta 0, sij. 8/25. 

Toisella radalla keppien jälkeinen suora meni jopa yllättävän hyvin. Pikkasen Darcy kääntyi kyselemään, mutta irtosi kuitenkin esteille paremmin kuin uskalsin odottaa. :) Tuossa kohdassa olisi auttanut kovasti, jos pystyisi itse irtoamaan kepeillä kauemmas...treenilistalla tuokin. Muurin jälkeen valssailin ihan minne sattuu, meinasin törmätä seuraavaan esteeseen. :o Jos olisin ollut tuomari, olisin kyllä antanut tuosta kiellon...mutta tuomarin käsi ei siis noussut. Myös tältä radalta 0, tosin pienellä (0,91 s) yliajalla. Täytyy myöntää, että tuohon yliaikaan olen pettynyt. Tiedänhän mä, että Darcy ei ole maailman nopein koira ja että kisoissa sen vauhti kärsii edelleen. Mutta ei se mun mielestä varsinaisesti mitenkään hidaskaan ole... Darcy kyllä reagoi kuumuuteen huomattavasti enemmän kuin Bingley, joten voi olla että tietty terä puuttui suorituksesta ihan jo helteenkin vuoksi. Pari sekuntia taisi myös kulua muurin jälkeisessä sähläyksessä, lisäksi ihanneaika oli melko tiukka. Joka tapauksessa nyt tehtiin siis ensimmäinen yliaikanolla. Kaikesta huolimatta oon tosi tyytyväinen siihen, että Darcy teki molemmilla agiradoilla hienot puomin kontaktit ja lähti vasta vapautuskäskyllä! :))

Kolmatta rataa rakennettaessa totesin jo heti alkuun, että tämä ei ole yhtään meidän rata; hyppäri, jossa oli paljon eteenpäin irtoamista, mikä ei ole meidän vahvuus. Suorittaminen meni siis lähinnä hauskanpidon ja huumorin puolelle. ;) Darcy tosin suoriutui paremmin kuin olin odottanutkaan. Tuloksena 10, toinen koskettamisesta (mielestäni en kyllä koskettanut koiraa...vaikka eipä tuolla nyt mitään väliä ole..) ja toinen keppien väärästä aloituksesta, jonka huomasin Darcyn jo pujoteltua hetken. Olin myöhässä valssissa, joten peitin näkyvyyden kepeille ja Darcy eksyi väärään väliin (mitä se ei yleensä tee). Jäi mietityttämään, olisikohan Darcy kestänyt takaaleikkauksen kepeillä...

Bingley
Bingleyn kanssa en taas yhtään tiennyt mitä odottaa. :o Ennen radalle lähtöä hoin itselleni mantraa: "ei oo mikään kiire, ei oo mikään kiire...". Tavoitteena ettei päässä ole koko ajan kiireen tuntu ja että oma rytmi ei hajoa tai ohjaus pysähdy kuin seinään. Ja ykköstavoitteena tietysti puomin kontakti. Kaiken kaikkiaan meno ensimmäisellä radalla oli ihan eri näköistä ja tuntuista kuin edellisenä viikonloppuna Raumalla, joten ehkä se mantra jotain auttoi. :) Vaikka edelleenkin Bingley tuntuu jotenkin epävarmalta esim. käännöksissä. Tuon epävarmuuden näkee selkeästi mm. hypyissä, jotka ei ole ihan suoralla linjalla. Mistä se johtuu...?? Huh, paljon oon tätä Bingleyn ohjaamista pyöritellyt mielessäni ja varmasti paljon tulen vielä pyörittelemään. Tuntuu, että ongelmia on tullut sellaisissa asioissa, missä niitä ei aikaisemmin ole ollut... Välillä tulee välähdyksiä yhteisestä sävelestä ja silloin meno tuntuu tosi hyvältä, mutta välillä taas tuntuu, että ei yhtään lueta tai ymmärretä toisiamme. Mutta niiden pienten hienojen hetkien vuoksi (ja eteen) jaksaa tehdä töitä. :) Eka rata ei siis tuntunut miltään flow-menolta, mutta ihan ok:lta kuitenkin. Ja mikä tärkeintä, Bingley otti puomin kontaktin! Otti sitä kokonaiset 6-7 sekuntia, jos ollaan täsmällisiä. ;D Aikaisemmin tein sitä virhettä, että vapautin Bingleyn kontaktilla "varmuuden vuoksi" jo ennen kuin se oli 2on2off-asennossa, ja siitä syystä Bingley kadotti oikean paikan ja jää välillä jumittamaan kontaktille 4on-asentoon. Nyt menee treeneissä pääsääntöisesti hienosti oikealle paikalle saman tien, mutta näköjään paikka vaatii edelleen vahvistusta, että menisi siihen suoraan kisoissakin. Tämän kontaktilla viihtymisen vuoksi tulokseen tuli vähän yliaikaa, muuten siis tehtiin ensimmäinen 0 kolmosissa. :) Tämä yliaika (toisin kuin Darcyn) ei kuitenkaan sinänsä edes harmita, kun tiedän, että ilman kontaktilla viipymistä se olisi ollut reilusti alle ihanneajan.

Toiselle radalle en jäähdyttänyt omaa päätäni yhtä hyvin kuin ensimmäiselle, ja se kai näkyykin menossa. Ennen kisoja olin siis päättänyt, että jos jompi kumpi ei ota puomin kontaktia, jätän radan kesken. Olin luottanut siihen, että Aan kontakteissa ei ole ongelmaa, joten ne voi päästää ilman pysähtymistä. En siis ollut edes varautunut siihen, että sieltä loikattaisiin... No, Bingleyhän teki juuri sen, mutta koska en ollut varautunut siihen, en tajunnut tarpeeksi ajoissa myöskään keskeyttää rataa siihen, vaan jatkettiin menoa. :/ Keppien jälkeisellä suoralla Bingley ei hakenut esteitä yhtä hyvin kuin Darcy, joten muurilta tuli kielto. Rata loppui meidän osalta kuitenkin noin puolivälissä, kun Bingley ei pysähtynyt puomilla. Oikeastaan oli ihan hyvä, että sain puututtua siihen kisoissa. Nyt vaan harmittaa se, että myös Aa täytyy ilmeisesti "opetella uusiksi" ja alkaa vaatimaan silläkin pysähtymistä. Miksi mä ikinä lähdin lipsumaan kontaktien vaatimustasosta?? Joten kontaktitreeniä on luvassa. Myös vauhtitreeniä, koska etenkin Bingley tulee välillä alastulon aika hitaasti. Luulen että se johtuu ainakin osittain myös siitä, että mun epäjohdonmukaisuuden takia se ei enää ole varma, mitä siltä vaaditaan...

Kolmas rata ei edelleenkään ollut meidän, mutta juostiinpa se kuitenkin. ;) Tyytyväisin radalla olen kepeille menoon, jossa mun itse asiassa piti tehdä valssi, mutta koska olin auttamattomasti siitä myöhässä, niin kokeilin takaaleikkausta, mikä onnistuikin hienosti. Bingley kuitenkin hukkasi rytmin pujottelussa ja karkasi putken väärään päähän --> hyl. En kuitenkaan lähtenyt palauttamaan enää kepeille, joten jatkettiin siitä. Me ei olla taidettu myöskään koskaan harjoitella pussilla, jossa on raskas kangas. Niinpä Bingley kääntyi sieltä ensin pois, mutta suoritti kyllä toisella yrittämällä.


Kaiken kaikkiaan kisoista jäi kyllä huomattavasti parempi mieli kuin Rauman jälkeen. :) Toki meillä on vielä äärettömän paljon opittavaa ja kehityttävää, mutta tästä on taas hyvä jatkaa. Odotan kyllä jo kovasti, että Jaakon ratatreenit alkavat syyskuussa...josko saatais siellä vähän avattua tätä problematiikkaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti