13. joulukuuta 2010

Leikkauksia ja fyssaria

Viimeksi julkistin meidän uuden projektin: leikkaukset kuntoon. Eilen oltiin sitten heti treenailemassa niitä sekä keppejä. Ja jo eilisen aikana alkoi leikkausten onnistumisprosentti nousta huimasti. :) Lopuksi alkoi molemmilla näyttää leikkaukset oikein hyviltä, toki vielä pitää harjoitella ja tehdä toistoja, mutta hyvältä näyttää. Ei siihen varmaan muuta tarvita kuin että ohjaaja tietää mitä tekee ja sitten vaan toistoja... Samoin ne kepit. Edelleen Janitan luennosta inspiroituneena tein Darcyn kanssa häiriötreenejä, laitoin pari ohjuria alkuun ja loppuun varmistamaan ja tein kaikkea mahdollista: menin kauas, juoksin keppien väliköistä, huidoin jne jne. Palkka odotti keppien päässä ja Darcy teki kepit hienosti loppuun joka kerta vilkuilemattakaan mua! Jee! Bingley ei vielä siedä yhtä paljon häiriötä, mutta vähän häiriötreeniä senkin kanssa tehtiin. :)

Tänään molemmat pojat pääsivät fyssarille. Ensin oli Bingleyn vuoro. En epäillytkään sillä olevan mitään ihmeellistä, eikä onneksi ollutkaan. Jonkin verran kireyksiä etupäässä, lapojen kohdalla, mutta muuten kaikki ok. Piira kuitenkin taas kiinnitti huomiota siihen, että Bee seisoo välillä kintereet yhdessä eli sillai takajalat vähän ulospäin kääntyneinä. Tuli puhetta, että voisin joskus kuvata takaapäin kun Bingley hyppää ja katsoa, kääntääkö se hypätessäänkin jalkoja. Jos se niin tekee, niin se saattaa rasittaa niveliä pidemmän päälle. Vaikka ei noilla jalan asennoilla varmaan muuten mitään haittaa pitäisi olla. Pitääpä muistaa ottaa joskus kamera mukaan treeneihin...  Darcykaan ei ollut yhtä huonossa kunnossa kuin joskus aikaisemmin. Tosin sen koko vasen puoli oli kauttaaltaan jumissa / kireänä. En tiedä olisko jotenkin loukannut, liukastunut tms... No, hyvin Piira sai nekin kireydet avattua. Seuraavan kerran fyssarille sitten huhtikuussa.   

Loppuun vielä pari kuvaa viikonlopun metsälenkiltä. Oli niin ihanaa kun vihdoin oltiin auringon kanssa ulkona yhtä aikaa... Viime kerrasta onkin jo tovi. ;)
2 kommenttia:

  1. Ihanat talvipojat <3

    Ruuti seisoo myöskin kintereet ihan yhdessä. Mä olen sitä ihmetellyt kovasti, koska liikkeessä se ei kuitenkaan ole ollenkaan ahdas. Mutta siitä huolimatta sen takaosan käyttö on ihan omaa luokkaansa, joten itse en ole asiasta huolestunut. Kerrohan mullekin, jos saat asiasta lisää joskus tietää :)

    VastaaPoista
  2. Piira puheli jotain sellaista, että kun Bingleyllä on kintereen alapuolella oleva osa (mikähän se luu sitten anatomisesti onkaan nimeltään...?) pitkä ja kun nuorella kasvavalla koiralla ei vielä oo lihaksiakaan tukemassa, niin koira sitten helposti kääntää jalkoja vähän ulospäin. Tämä ei sinänsä oo vaarallista (paitsi tosiaan se nivelten kuluminen, jos jatkuvasti hypyissäkin on kovin väärä asento), mutta Piira oli myös sitä mieltä, että sitäkin voi parantaa harjoittelemalla eli asettelemalla jalkoja suoraan. Ja Beelläkin huomaa, että kyllä se nykyään seisoo jo paljon suoremmin kuin aikaisemmin, ehkä se on saanut lihaksiakin tukemaan oikeaa asentoa. Olipa monimutkainen selitys, osas se Piira sen paljon paremmin sanoa... ;)

    VastaaPoista