27. joulukuuta 2010

Herkullinen joulu, menneiden muistelot ja uuden vuoden uudet kujeet

Joulu, mikä ihana tekosyy laiskotteluun. Ollaan syöty, nukuttu, nukuttu vähän lisää ja ulkoiltu sen mitä pakkaset ovat antaneet myöten. Nyt pakkasten vähän hellitettyä ollaan käyty parina päivänä pitkällä metsässä rämpimislenkillä ja eilen rehkimisen päätteeksi pojat saivat naudan luut kaluttavikseen. Miten ihanaa sen jälkeen olikaan kömpiä peiton alle lukemaan, kun koirat asettuivat lämmittämään jalkoja... <3

Joulupukki (a.k.a siskoni) oli myös muistanut mukavalla lahjalla. Darcy ja Bingley (Binkku, Kinkku...rakkaalla lapsella on monta nimeä ;)) saivat nimikkopipareitaan, oikean rotuisia tietysti. Piparit olivatkin pojille mieluinen lahja, ne kuuluvat lempiherkkuihin heti lihapullien jälkeen. Ja minä sain piparimuotin. Ensi jouluna pitänee pistää kenneli pystyyn ja alkaa kasvattaa pikkushelttejä oikein olan takaa. :))
Eilen saunassa makoillessani mietin, mitä kaikkea vuosi 2010 on pitänyt sisällään...ja mitä tavoitteita / toiveita mulla olisi vuodelle 2011.

 
2010
Darcy
- Vuosi sitten olimme juuri päättäneet agilityn alkeiskurssin. Huikeaa ajatella, kuinka paljon onkaan vuodessa opittu tästä niin rakkaasta lajista. Edelleen on paaaaljoooon opittavaa, mutta täytyy sanoa, että vuodessa ollaan kuljettu pidemmälle kuin olisin voinut haaveillakaan.
- Ensimmäiset kisat kisattiin 10.10.10. Loka-marraskuun aikana ehdittiin koluta viidet kisat, yhteensä yhdeksän starttia. Ja aikamoista ylä- ja alamäkeä niihin mahtuikin. Ylämäkeä kuitenkin onneksi monessa mielessä, ja  ehdittiin me kerätä 3 nollatulosta eli nousta kakkosiin. Darcy ansaitsi myös Shelttiyhdistyksen agility ykkösruusukkeen.
- Darcy kuvattiin terveeksi: lonkat B/B, polvet ja kyynärpäät 0/0.

Bingley
- Vuosi sitten Bingley oli vielä pentu. Hassua jotenkin, aika kuluu niin nopeasti. <3 
- Keväällä poika sai tutustua agilityyn, alkukankeuden jälkeen Bingleyn (...tai ehkä mun??) pään päällä syttyi lamppu ja sen jälkeen suunta on ollut nousujohteista. :)
- Bingley on ehtinyt kisata 3 epiksissä, sen kanssa on ollut hieno kisata, vaikka vielä haetaankin yhteistä säveltä.
- Myös Bingley kuvattiin terveeksi: lonkat A/A, polvet ja kyynärpäät 0/0. Sydämestä kuitenkin kuului pieni sivuääni, joka onneksi tarkemmissa tutkimuksissa todettiin "harmittomaksi" eli ei elämää rajoittavaksi tai haittaavaksi.
- Bingley on myös ehtinyt kiertää muutamissa näyttelyissä ja ansainnut Shelttiyhdistyksen näyttelyiden ykkösruusukkeen.

Minä
- Ensimmäisenä tulee mieleen, kuinka uskomattoman paljon olen oppinut vuoden aikana...monistakin asioista, mutta etenkin agilitystä. Olen täysin myyty lajille ja halu oppia lisää ja lisää on suuri. Suuri kiitos kuuluu niille lukuisille kouluttajille ja harrastuskavereille, jotka ovat jakaneet kokemuksiaan ja tietoaan. Suurin kiitos kuuluu kuitenkin parhaille opettajilleni: Darcylle ja Bingleylle. <3
- Olkoot kuinka koirablogi tahansa, pakko mainita, että vuonna 2010 kuuden vuoden "uurastus" sai päätöksen, kun musta vihdoin tuli PsM. Täytyy tosin myöntää, että toisaalta kaipaan jo takaisin koulun penkille. :D Mutta on tässä työteossakin omat hyvät puolensa...ja pakkohan tämä koiraharrastus on jollain rahoittaa. ;)

2011
Darcy
- Tavoitteena on,  että vuoden 2011 lopussa kisaisimme 3-luokassa ja että ensimmäinen serti olisi saavutettuna.
- Toivon myös, että Darcy pysyisi terveenä ja että yhdessä jatkaisimme pelkojen voittamista.

Bingley
- Tavoitteena on, että Bingley olisi myös noussut 3-luokkaan. Tosin tämä tuntuu hyvin kaukaiselta ajatukselta, kun emme ole vielä edes aloittaneet kisaamista. Mutta siitä huolimatta 3-luokka on tavoitteena... :)
- Toivon myös, että Bingley pysyisi terveenä ja että sen kanssa löytäisimme yhä enemmän ja enemmän yhteistä säveltä agilityssä.

- Molempien kanssa tavoitteena olisi kokeilla myös jotain uutta lajia...ehkä tokoa??

Minä
- Toivon että kehittyisin itse (agility)ohjaajana: uskaltaisin ottaa riskejä, lukea rataa paremmin ja soveltaa oppimiani asioita. 
- Toivon myös, että kasvaisin koirieni reiluna, oikeudenmukaisena ja hauskanakin emäntänä. Ja että olisin kärsivällisempi...


Antoisaa vuotta 2011 kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti