9. huhtikuuta 2010

Treeniä...

Eilen aloitettiin Darcyn kanssa uusi parin kuukauden agi-kurssi Koirakoulussa, jossa siis käydään muillakin kursseilla. Tämä ihan sen takia, kun ATT:lla on alkeisjatkokurssia jäljellä enää kaksi kertaa ja sen jälkeen voi joutua odottelemaan hetken ennen kuin löytyy pienryhmä, koska ne ovat kuulemma kaikki aika täynnä tällä hetkellä... En kuitenkaan tässä vaiheessa halua pitää pitkää tauko agilitysta, joten päätin palata juurille Koirakoululle; siellähän me käytiin agilityn alkeiskurssi ennen kuin siirryttiin ATT:lle ja Bingleyn kanssa aloitetaan aksa-kurssi siellä toukokuun lopulla. :) Nyt on ainakin pari viikkoa agi-treeniä kaksi kertaa viikossa, mutta eipä tuo tunnu kumpaakaan haittaavan... ;)

Ekat treenit siellä meni hyvin. Alkeisjatkokurssilla ollaan tähän mennessä lähinnä opeteltu erilaisia tekniikkajuttuja, eikä olla menty oikeastaan muutamaa estettä pidempiä sarjoja. Tuolla sitten mietin hiljaa mielessäni että mitenköhän meidän käy, kun ekalla radalla oli 8 estettä: hyppyjä ja putkia, useita valsseja, takaa- ja edestäleikkauksia sun muita hienouksia.. Mutta täytyy sanoa, että loistavasti meni! Oltiin niiiiin hyviä! :) Ainoa juttu, missä mä voisin petrata, on ennakointi vielä aikaisemmin, ettei Darcyn käännökset mene niin pitkiksi.. Muuten mäkin pysyin yllättävän hyvin koossa, ei kuulemma kädet heiluneet taivaita kohti jne... ;D Toka rata oli myös 8 estettä, samantyyppinen mutta vähän haastavampi. Hienosti meni sekin, tosin takaakierto on meillä vielä pikkasen hakusessa. Harjoitusta vaan...onneksi on jo yksi este ens viikonloppuna Vähässäkyrössä odottamassa, sillä voin sitten vaikka niitä takaakiertoja harjoitella... :) Kiva fiilis jäi kaiken kaikkiaan siis näistä treeneistä. Ehkä ensimmäisen kerran oli sellainen fiilis, että me oikeasti mennään agilityä, varmaan juuri sen takia kun radalla oli tällä kertaa vähän enemmän pituutta kuin vaan muutama este... Tästä on hyvä jatkaa. :)

Sitten Beehen...eli Bingley täyttää tänään 9 kk eikä siis ole enää virallisesti pentu, vaan junnu! Onnea mun pienelle murrosikäiselle pojalleni! <3 

Tänään oli sitten vuorossa Been treenit. Tehtiin käsittelyharjoituksia, samalla periaatteella kuin tokokokeessakin 1-luokan aluksi. Me ollaan Been kanssa harjoiteltu sivulle tuloa / perusasentoa jonkin verran kotona, ja se osaakin sen jo kiitettävästi, tosin käsiapuja käytän edelleen sivulle tulossa. Häiriöympäristössä ei kuitenkaan olla harjoiteltu perusasentoa lainkaan, mutta päätin kuitenkin koittaa ottaa harjoituksessa sen perusasentoon, vaikka olisi saanut ihan vaan pitää koiraa vierellä. Mutta Bee oli perusasennossa niiiin nätisti! Tuli sivulle hienosti, tapitti mua hievahtamatta eikä välittänyt tippaakaan, kun joku tuli siihen hiplaamaan sitä. Tuijotti vaan mua (tai nameja...). <3  Oon niin ylpeä siitä. Ja tyytyväinen siitä, että se ei osoittanut pienintäkään epävarmuuden merkkiä tai yrittänyt kertaakaan väistää ihmisiä, jotka tuli rapsuttamaan, mutta toiaalta tyytyväinen olen siitäkin, että se pystyi niin hienosti keskittymään muhun, eikä osoittanut merkkiäkään esim. ryntäämisestä ihmisen luokse. Harjoitus meni siis just hienosti. :) Lopuksi kouluttaja tuli vielä kiertämään mittakepin kanssa, että koirat tottuu siihenkin. Ja mä heti tietysti pyysin koittamaan, olisko mitään mahkuja, että Bingley mahtuisi 35 cm:n alle... ;)) Ja sehän mahtui! ...joinain kertoina...joinain taas ei. ;) On siis ihan siinä rajalla, mutta tällä hetkellä siis näyttää siltä, että mini-koko olisi mahdollinen, etenkin jos ensimmäinen tuomari sitten joskus olisi armelias... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti