24. tammikuuta 2015

Kehän laidalla


Nenäpunkkikaranteeni ja Turun ylle laskeutunut jääkausi ovat taanneet äärimmäisen tylsän elämän karvaisille kavereille. No, onneksi nuo ovat päteviä myös sohvachampioonin roolissa.

Lizzy lähti tänään herkupyllynsä kanssa Vaasaan juoksulomalle. Ensimmäinen juoksuviikko on sujunut hyvinkin rauhallisissa merkeissä; Bingley on välillä käynyt häntää heilutellen nuuhkimassa tilanteen etenemistä, mutta Lizzy on vielä pitänyt hännän visusti alhaalla ja antanut pojankoltiaiselle hammasta. Muutaman päivän päästä tilanne ei todennäköisesti enää olisi näin leppoisa, joten Lizzy pääsi sopivasti vanhempieni kyydissä Vaasaan lomailemaan. Eli vajaamiehityksellä (tai vajailla miehillä :D ) mennään viikko tai kaksi, todennäköisesti kaksi.


Tänään oli myös toisella tapaa hyvin jännittävä päivä. Olin kehän laidalla jännittämässä, kun ensimmäiset omat kasvattini esiintyivät ensimmäistä kertaa virallisesti Turun KV-näyttelyssä. Enkä voisi ylpeämpi olla Renlystä ja Mindystä, jotka tänään olivat kehässä! :) Renlyn mielestä misseily oli mitä hauskinta puuhaa, häntä ylhäällä hän pomppi menemään. Mindy taas näytti siltä, kuin olisi kiertänyt kehiä vuosikausia, niin kauniisti se pönötti ja esiintyi kuin vanha konkari. Ja molemmilta ihanuuksilta sain miljoona pusua! 
 
Tuomari Elina Haapaniemi oli tiukka täti ja käytti koko asteikkoa hyllystä eriin, ainoastaan EVA taisi jäädä käyttämättä. :D Parasta oli nähdä kuinka iloisesti ja varmasti molemmat esiintyivät, mutta en voi olla kuin tyytyväinen myös junnujen arvosteluihin. 


Renly (Cerebellum's When I Get Famous)
11kk vanha tricolor. Sopiva koko. Hyvät ääreet joihin täyttyä. Kaunis ryhti. Pää on vielä kauttaaltaan kapea. Tummat silmät. Purenta ok. Hyvät korvat. Vielä kaita runko. Riittävästi kulmautunut edestä, hyvin takaa. Saisi liikkua hieman joustavammin. Valitettavan korkea hännän kanto liikkeessä. Turkki ei parhaimmillaan.
EH JUK3 

Renly tarkan tuomarin kopeloitavana. Kuva: Sari Sainio


Mindy (Cerebellum's Fascinating Rhythm)
11kk, tumma soopeli-valkoinen. Soma, femiininen juniori, joka esitetään hyvin kevyessä turkissa. Erittäin hyvät ääreet ja kaunis tyyppi. Hyvä luonnollinen ryhti. Varsin hyvä pään muoto. Kauniisti kannetut korvat. Tummat, hieman pyöreät silmät. Purenta ok. Luustoa voisi olla ripaus enemmän. Tasapainoisesti kulmautunut. Liikkuu varsin hyvin askelin, joskin etuliike saa tiivistyä. Tällä koiralla on paljon rotunsa ansioita ja saa tyyppinsä ansiosta ERIn.
ERI JUK2 (junnunartuissa kilpaili 13 koiraa, joista vain kolmelle ERI)


Mindy. Kuva: Sari Sainio

Kuva: Sari Sainio

Kuva: Sari Sainio

Kuva: Sari Sainio
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti