7. helmikuuta 2014

Saanko esitellä...


1. Cerebellum's pentue syntyi 5.2.2014
Tiistai-iltana Lizzy ei enää suostunut lähtemään lenkillä kauas kotoa eikä syönyt ruokaansa kuin närppimällä. Lisäksi se alkoi petailla ja läähättää. En kuitenkaan millään uskonut, että se voisi vielä oikeasti synnyttää. Keskiviikkona iltapäivällä alkoi kuitenkin vahvasti näyttää siltä, että kyllä, tänään se tapahtuu. Ystäväni Jenna pääsi onneksi kätilökaveriksi ja Lizzyn kasvattaja Kaisa oli puhelimen päässä antamassa neuvoja. Alunperin suunniteltu kokeneempi kasvattajakaveri kun oli vielä ulkomailla... ;) Lizzy oli aivan loistava ensisynnyttäjä; rauhallinen ja tiesi koko ajan missä mennään. Paremmin kuin kätilöapunsa. :D Synnytys sujui siis lähes oppikirjan mukaisesti eikä tuore kasvattajatäti voisi olla ylpeämpi tuoreesta mamasta.

Pennut syntyivät reilun kahden tunnin aikana myöhään keskiviikko-illalla. Neljännen jälkeen alkoi jännittää, tuleeko sieltä vielä viides (ultrassahan arvio oli neljä tai viisi), mutta kauaa ei tarvinnut jännittää kun Lizzy alkoi jo supistella ja niin pääsi viimeinenkin neiti maailmaan. Tulossaldo siis 2 trikkiurosta, 1 soopeliuros ja 2 soopelinarttua.

1. tricolour uros 205 g, "Slaikka"
2. soopeli narttu 143 g, "Antsku"
3. tricolour uros 164 g, "Jäbäleisson"
4. soopeli uros 217 g, "Jamo"
5. soopeli narttu 201 g, "Ymmi"

Kaikki olivat heti syntyessään elinvoimaisia, erityismaininnan saa porukan pienin eli Antsku, joka on alusta saakka ollut voimallisesti sitä mieltä, että hänellä on oikeus hänen omiin tunteisiin. Pennut saivat tosiaan heti eilen osuvat työnimet Tiinan ehdotuksesta. ;)


Slaikka
Antsku-Bantsku  
Jäbäleisson
Jamo
Ymmi

Lizzy on osoittanut olevansa paitsi loistosynnyttäjä myös Maailman Paras Äiti. Pennut ovat syöneet, nukkuneet ja nostaneet jokainen painoaan ensimmäisen kahden vuorokauden aikana yli 20 g jokainen. Toivottavasti kaikki jatkuu yhtä hyvin!Mama and the boys :)
Jäbä ja Slaikka
Tytöt eli Antsku ylhäällä ja Ymmi alhaalla
Jäbä ja Jamo


Pikkuruisin Antsku on vielä maitobaarissa, kun muut jo vetelevät sikeitä.
Pienet kuviokellujat: sopulitytöt ja trikkipojat. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti