15. syyskuuta 2012

Rytmi sydämessä

 
Kliseisesti sanottuna mulla on hyviä ja huonoja uutisia.
Aloitetaan hyvistä.
 
 
Tai oikeastaan, aloitetaan imelästi! Pahoittelut kaikille siirappiallergikoille. ;) Bingley on sydän sydän sydän. Tuntuu että kesällä me oltiin toisillemme hieman epävireessä, mutta nyt ollaan taas synkronoitu samalle taajuudelle. Sydän!!!
 
Viime viikonloppuna olimme TopTeam-valintatilaisuudessa pikkumustan kanssa. Halusin mennä kokeilemaan ja vähän testaamaan omaa tasoamme. Lähdettiin tekemään parhaamme, mutten ollenkaan olettanut, että pääsisimme tiimiin. Rata oli helppo juoksurata, ja meitä ohjeisettiin menemään täysillä. Mä yritin mennä, sillä seurauksella, että Bingleyllä tuli kiire mun perään ja molemmilla kierroksilla yksi rima tippui. Muuten oli ihan nättiä menoa. Ajattelin, että joukkuepaikka taisi nyt tippua niiden rimojen mukana, koska mineissä tehtiin myös paljon hienoja nollatuloksia. Fysiikkaosiossa meinasin kuolla, mutta loppuviikosta aloin olla jo toimintakunnossa... :D Yllätys oli oikeasti melkoinen, kun sain sähköpostiin tiedon, että meidät on valittu joukkueeseen. Aika hienoa ja mielenkiintoista päästä tällaiseen valmennussysteemiin! :) 
 
Tajusin valintatilaisuudessa, että aika harvoin menen oikeasti täysillä. Yritänkö mä varmistella tai oonko mä muuten jäässä kisatilanteessa? Päätin siinä, että nyt yritän oikeasti päästää hieman kontrollista ja mennä täysillä, riskilläkin.
 
Uskon että tänään kotikisoissa oli nähtävissä hieman tuosta päätöksestä. :) Olo oli flunssainen ja vähän puolikuntoinen, mutta melkein kaikille radoille sain hyvän fiiliksen päälle! Bingleyn ensimmäisellä radalla ( - kännykkävideolaatua, sori - ) ei auttanut kuin luottaa siihen, että koira osaa putki-puomi-erottelun. Molemmat pojat osasivat sen kiitettävästi! Vaikka koira näkikin renkaalta suoraan putken suun, osasivat molemmat sanallisella käskyllä mennä puomille. :) Muutenkin rata meni ihan sujuvasti, ja sillä nappasimme nollavoiton. :) Samalla radalla Darcy lähti jahtaamaan mua alun suoralla ja tuli muurista ohi. Muuten ihan jees menoa sen jälkeen, mutta viimeiselle putkelle ei taas löytänyt millään tietään ja käväisi puomillakin koittamassa, jos se oli se mitä halusin... Tuloksena hyl. Toisella radalla Bingley tiputti riman alkupuolella enkä saanut poispäinkäännöstä onnistumaan kepeille. Koska virheitä oli joka tapauksessa alla, keskeytin Aalle, josta Bingley juoksi läpi. Tämä rupesi tosin heti kaduttamaan... Syystä että eihän koira voi tietää, onko meillä virheitä alla vai ei, ja onhan se nyt hyvänen aika epäjohdonmukaista, että välillä vaadin kunnon 2on2offin ja välillä annan juosta läpi (toki niin että aina pitää kontakti ottaa). Ärsyttää itseäkin että olen niin epäjohdonmukainen! Olen päättänyt, että Lizzyn kanssa olen alusta asti tarkka kontakteilla! Toisella radalla Darcy sai nollan. :) Pari kaarrosta valui, mutta muuten ihan nättiä menoa. Medien taso on täällä niin kova, että olen tyytyväinen 4. sijaan. :) Viimeisiä ratoja en enää saanut videolle. Bingley teki taas näpsäkän nollan, jolla päivän toinen nollavoitto! Darcyn kanssa pakka hajosi sitten ihan kunnolla, radan alkupuolella hukkasin itseni ja koirani eikä sitten enää saatu rytmiä koottua. No, ei se mitään, oon tosi iloinen päivän saldoon joka tapauksessa! Nyt Bingleyllä on kasassa sekä tuplanolla että voittonolla ensi kesän koitoksia varten! :)
 
Kuitenkin mun mieltä varjostaa pieni juttu. Sydän. Siis kirjaimellisesti Bingleyn sydän. Sillähän on jo 1-vuotiaana todettu pieni sivuääni sydämessä, joka silloin tutkittiin huolella ja eläinlääkäri antoi luvan elää ja harrastaa mielen mukaan, koska sydän on rakenteeltaan kuitenkin normaali. Viime viikolla Darcy oli rokotuksilla, ja Bingleyn sydän kuunneltiin siinä samalla. Eläinlääkäri (sama joka tutki sydämen pari vuotta sitten) kuunteli tosi pitkään, ja kertoi itsekin yllättyneenä, että sydämestä kuuluu nyt rytmihäiriö, jota ei ollut kuultavissa silloin viimeksi. :( Syke oli kuitenkin normaali, joten eläinlääkäri arveli, että sen vuoksi Bingley ei olekaan mitenkään oireillut rytmihäiriötään. Ell ei mitenkään lietsonut paniikkia, mutta varattiin aika ensi keskiviikoksi tarkempiin tutkimuksiin eli tällä kertaa EKG:hen. Mua jännittää ja pelottaa. Voi Bingleyä ja hänen suurta sydäntään...
 
Samaisella eläinlääkärireissulla kuultiin kuitenkin onneksi myös hyviä uutisia. :) Darcyhan on nyt saanut kaksi kertaa kohtauksen, joita olen kuvitellut epilepsiakohtauksiksi. Kerroin kohtauksista eläinlääkärille, joka totesi, että ne kuullostavat ennemmin ns. pyörtymiskohtauksilta. Molemmat kohtauksethan ovat alkaneet sillä, että Darcy on syönyt ruohoa ja alkanut yökkäämään / oksentamaan. Eläinlääkäri arveli, että Darcy on "unohtanut" hengittää, ja hapen puute on saanut aikaan kohtauksen, joka kyllä näyttää hurjalta (ja epileptiseltä) mutta on vaaraton ja harmiton. Näitä vastaavia tapauksia tulee kuulemma aina silloin tällöin vastaan. Juteltiin tästä pitkään ja eläinlääkäri oli melko vakuuttunut tästä pyörtymishypoteesista, vaikka tietysti epilepsiaakaan ei voida täysin poissulkea. Mutta pyörtyminen kuullostaa ehdottomasti kivemmalta kuin epilepsia! :) Toistaiseksi tämä ei vaadi mitään lisätutkimuksia tai muuta, mutta toki jos kohtauksia alkaa tulla useammin, niin sitten mennään tarkempiin tutkimuksiin.
 
Maanantaina ehdimme käydä myös Piiralla. Bingley oli melko hyvässä kunnossa, Darcylla etupää aika jumissa. Piira kävi myös Lizzyn läpi, neidin ranka oli suora eikä hurjan näköinen riekkuminen poikien kanssa ole onneksi jättänyt jälkiä. Piira kehui myös kovasti Lizzyn rakennetta ja luonnetta. Se onkin aika ihana tyttönen!
 
 
Lizzy reilu 5 kk
Kuva: Sirpa Saari

Kuva: Sirpa Saari

Lizzy ja Leya
Kuva:Sirpa Saari

Kuva: Sirpa Saari
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti