11. tammikuuta 2012

Tauko ohi, katseet tulevaan

Hyvää joulua, uutta vuotta, loppiaista ja kaikkea mahdollista, mikä on jäänyt päivitysten puuttuessa toivottamatta! :)

Me ollaan taukoiltu reilu kuukausi eikä mitään mainitsemisen arvoista ole tapahtunut koirarintamalla...saatika sitten muillakaan rintamilla. :) Koirat jäivät joulun jälkeen vanhemmilleni hoitoon Pohjanmaalle, kun itse lähdin juhlimaan vuodenvaihdetta Turun kautta Hattulaan. Olipa orpo olo olla ilman koiria melkein kaksi viikkoa! Kotonakin oli niin tyhjää ja yksinäistä, että en siellä juurikaan käynyt kuin nukkumassa. Vaikka ihan kivaahan se on välillä voida lähteä suoraan töiden jälkeen esim. tapaamaan kavereita! En mä siltikään enää koirattomaan elämään vaihtaisi. Joka tapauksessa pojat olivat lomalla parhaassa mahdollisessa hoidossa, mulla taisi olla enemmän eroahdistusta kuin niillä. :D

Tänään loppuu talvitauko. Saas nähdä kuinka vallattomia treenikavereita mulla onkaan. Ja kuinka hukassa ohjaaja on vallattomien poikiensa kanssa. ;) Jaakon treeneihin ilmoitin kevääksi vain yhden koiran, joten vaihtelen treenikaveria treenistä toiseen. Ryhmässä käy myös vierailevia kouluttajia, ihan mielenkiintoista!  Maaliskuussa vaihdan myös treeniryhmää ATT:lla, uudeksi kouluttajaksi tulee Mirva Komulainen. Huippua, odotan jo maaliskuuta! Tulevalle vuodelle mulla on muutenkin paljon odotuksia ja toiveita, muun muassa...


Darcy

Viime vuoden tavoitteena Darcylla oli nousta kolmosiin ja saada ensimmäinen SERT. Tavoitteet täyttyivät!

Tämä vuosi aloitetaan vähän rauhallisemmissa merkeissä, kun Darcylle on varattu 3.2. aika kastrointiin. Darcya (sen enempää kuin Beetäkään) ei tulla käyttämään jalostukseen, ja ajatus leikkauttamisesta on muhinut mielessä ja nyt aika sille tuntui sopivalta. Motiivina taustalla myös vähän jo ajatukset tulevissa haaveissa..... ;) Vähän kuitenkin jännittää leikkaus ja erityisesti vaikuttaako se Darcyn luonteeseen. Paljon olen kuitenkin kuullut hyviä kokemuksia, joten yritän olla liikoja stressaamatta. Toivotaan siis että kaikki menee hyvin ja että Darcy toipuu kevääksi. Toisaalta on myös tosi kivaa saada keskittyä yhteen koiraan eli Bingleyn kanssa treenaamiseen hyvällä omalla tunnolla!

Tänä vuonna toivon, että Darcy...
 • valioituu. Siltä puuttuu yksi SERT-A, jonka se saa vastaanottaa juhannuksen jälkeen. Eiköhän me se saada...?
 • saa yhden hyppysertin. Me ei jostain syystä olla juurikaan onnistuttu hyppäreillä, joten tavoitteena yksi hyppyserti lienee sopivan haastava mutta ei kuitenkaan mahdoton. :)
 • kisaa ensimmäistä kertaa arvokisoissa. SM-nollathan meillä onkin jo kasassa, mutta MM-karsintoihin tarvittava nollavoitto puuttuu. Pidän sen saavuttamista täysin mahdollisena, mutta en mitenkään itsestään selvänä. Kuulun siis siihen (melko laajaan?) joukkoon ohjaajia, jotka mielellään osallistuvat "isoihin kisoihin", vaikka tavoitteena ei ole varsinainen menestyminen tai joukkueeseen pääseminen. Osallistumisoikeus ja kisaaminen sinänsä ovat jo iso saavutus!
 • kehittyy teknisesti. Tai ennemmin toivon että minä kehityn Darcyn ohjaamisessa. :) Erityisesti meidän pitäisi saada käännökset pienemmiksi ja nopeammiksi. Välillä saankin Darcyn kääntymään hyvin, mutta edelleen olen usein tosi myöhässä ennakoivassa ohjauksessa (tai siis eihän sitä enää silloin voi edes ennakoivaksi ohjaukseksi kutsua...) ja Darcy kaarrattaa isosti. Myös kepit pitää saada paremmiksi: nopeutta lisää, hakeutuminen kepeille varmemmaksi ja suoritusvarmuutta lisää.
 • nollaprosentti nousee. Viime vuonna nollaprosentti oli 25 (kolmosissa 23,3). Tavoitteena olisi että vuoden 2012 lopussa se olisi 30. Toisaalta en halua alkaa vääntää nollia väkisin, vaan toivon itselleni rohkeutta kokeilla vaikeampiakin asioita (jos ne ovat treeneissäkin toimineet) ja ottaa riskejä, joten nollaprosentti ei sinänsä kerro kaikkea.
 • ottaa revanssin Harri Huittisesta. Tämä oli vaan ihan pakko lisätä vuoden tavoitteisiin. :D Se joka ei vielä tiedä meidän ensimmäisestä erästä Harrin kanssa, voi lukea siitä tästä. Tämän kohtaamisen jälkeen olen osittain tietoisestikin vältellyt Darcyn ilmoittamista Harrin tuomaroimiin kisoihin. Mutta nyt tuntuu, että Darcy on saanut sen verran itseluottamusta ja intohimoa agilityradoilla, että revanssin aika alkaa koittaa. ;)

Bingley

Viime vuoden tavoitteena Bingleyllä oli nousta kolmosiin. Pidin vuosi sitten tavoitetta kaukaisena, koska emmehän olleet edes aloittaneet yhteistä kisataivalta silloin. Mutta niin vain tämäkin tavoite toteutui!

Tänä vuonna toivon, että Bingley...

 • valioituu. No, tätä pidän itse asiassa melko epätodennäköisenä, koska AVA-kello lähti käyntiin 12.11.11, joten kiirettä pitää jos meinataan vielä reilussa kuukaudessa saada viimeinenkin serti, etenkin kun loppuvuosi on hiljaisempaa aikaa kisarintamalla joka tapauksessa. Mutta valioituminen kuulostaa jotenkin kivemmalta tavoitteelta kuin "toinen SERT-A", joten olkoot se meidän tavoite! :)
 • saa yhden hyppysertin. Tähän samat höpinät kuin Darcyn kohdalla eli me ei jostain syystä olla juurikaan onnistuttu hyppäreillä, joten tavoitteena yksi hyppyserti lienee sopivan haastava mutta ei kuitenkaan mahdoton. :)
 • kisaa ensimmäistä kertaa arvokisoissa. SM-nollia puuttuu vielä kolme ja MM-karsintanollistakin lisäksi se nollavoitto. Jälleen samat jutut kuin Darcynkin kohdalla. Sen lisäksi tarvitsen oikeasti uskoa Bingleyyn (ja itseeni)!
 • kehittyy teknisesti. Jälleenhän se on hyvin pitkälti musta kiinni. Vuoden aloitamme opettelemalla keinun uudelleen. Bingleyhän oppi keinun vähän itsestään enkä koskaan oikein opettanut sille, mitä siltä odotetaan. Nyt meillä on ihan ok keinu, mutta aika hidas eikä kovin itsenäinen. Vuoden viimeisen Jaakon treenikerran käytimmekin siihen, että Jaakko antoi ohjeet, miten opetan keinun uudelleen. Hyvät ohjeet sainkin, nyt vain harjoittelemaan! Kuulemma ei pitäisi kauaa kestää, koska Bingley ei vaikuta mitenkään pelkäävän keinun liikettä tai ääntä, se ei vain tiedä mitä siltä toivotaan ja on tullut epävarmaksi. Toivon myös että tämän vuoden aikana saan opetettua muihinkin kontakteihin lisää vauhtia ja varmuutta, ja että oikeasti osaisin olla johdonmukainen niiden kanssa... Tavoitteena on myös vahvistaa Bingleyn estehakuisuutta ja irtoamista. Kaiken kaikkiaan toiveena on, että me parina kehittyisimme! Loppuvuodesta menimme koko ajan parempaan suuntaan, joten ainakin tauolle jäädessämme suunta oli oikea. :)
 • nollaprosentti nousee. Viime vuonna Bingleyn nollaprosentti oli 17,9 (kolmosissa 13,3). Tavoitteeksi voisin asettaa 25 %. Ja jälleen sama juttu kuin Darcynkin kohdalla, eli en halua alkaa vääntää nollia väkisin, vaan ennemminkin saada suoritusvarmuutta, mutta samalla rohkeutta tehdä ratkaisuja sen mukaan, mikä on järkevää (ja nopeaa) eikä sen mukaan mikä on turvallista (ja mahdollisesti hidasta).
 • pääsisi luonnetestiin. Olisi tosi mielenkiintoista nähdä, miten Bingley käyttäytyy luonnetestissä! Aavistuksia toki on, mutta mielenkiintoista olisi nähdä, miten hyvin koiransa tuntee... :) Jos ei tänä vuonna "ehditä" niin joskus tulevina vuosina kuitenkin aion mennä.

...ja nyt pakkaamaan kamat vuoden ensimmäisiin treeneihin. Tästä se taas lähtee! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti