13. marraskuuta 2011

Bingleyn AVA-kello tikittää!

Voin sanoa, että kuusi starttia kahdeksan tunnin aikana käy työstä...tai itse asiassa illalla olin huomattavasti väsyneempi kuin normityöpäivän jälkeen. :o Vaikka en näköjään osaakaan säästää itseäni, päätin kuitenkin helpottaa koirien päivää siten, että jätin Darcyn aamulla kotiin, ja Bingleyn viimeisen startin jälkeen kävin pikaisesti vaihtamassa koiria. Onneksi asun lähellä ja luokat olivat isot.

Ensimmäisellä Bingleyn hyppyradalla tuomarina oli Sami Topra. Rata oli periaatteessa helpohko, mutta vähän mietitytti, miten Bingley suhtautuu pitkiin esteväleihin. Meidän edellisistä kisoistahan on nyt reilu kuukausi, ja tuona aikana ollaan tehty ratatreeniä, josta ollaankin saatu onnistumisia Bingleyn kanssa. Silti en tiennyt yhtään, mitä odottaa kisoista Bingleyn kanssa - aikaisemminhan meillä on mennyt meno lähinnä sähläykseksi sekä omalta että Been osalta. Ensimmäinen rata meni kuitenkin yllättävän hyvin, vaikka pieniä kämmejä sattuikin. Kepeille olisi pitänyt ohjata tarkemmin, samaten pussiin, jonka Bingley sitten oikaisikin ja tässä kohtaa hyllytettiin. Myös viimeiselle putkelle ei ihan heti löydetty, mutta kaikesta huolimatta radasta jäi hyvä fiilis. Se tuntui sujuvalta eikä meno muuttunut sähläämiseksi virheistä huolimatta. Tästä oli hyvä jatkaa!

Kakkosradalle vaihtui tuomari, Anne Savioja, joka tuomaroikin koko loppupäivän. Toisesta radasta ei ole paljon kommentoitavaa. Alussa niisto toimi hyvin eikä Bingley edes vilkaissut suoraan edessä olevaa putkea, jonne moni koira hyllyttikin, jos ei ohjaus ollut selkeä. Muutenkin rata oli mielestäni hyvä ja sujuva. Keinua tosin toivoisin paremmaksi, mutta en ole vielä päättänyt, miten lähtisin sitä muuttamaan / parantamaan / opettamaan uudelleen... Tältä radalta tuli paljon nollia, mekin saatiin sellainen, sijoituksella 10/63. :)

Kolmannen radan rataantutustumisessa mulla oli olo, että en ikinä opi tätä rataa. Moni kohta tuntui jotenkin epäloogiselta, vaikka nyt jälkikäteen ajateltuna rata olikin oikein mukava. Olin myös opetellut 13-16 kohdan eri tavalla kuin miten sen loppujen lopuksi tein. Olin suunnitellut, että ohjaan Aan alla olevan putken "kameran puolelta" ja teen persjätön putkelle. Meitä ennen meni n. 30 koirakkoa, ja kun katsoin joitain suorituksia niin huomasin että jopa vähän hitaampien koirien ohjaajille tuli valtava kiire persjättöön, ja pari pahan näköistä törmäystäkin tapahtui. Osa taas ohjasi toiselta puolelta, mikä näytti toimivan paremmin ja ainakin turvallisemmin. Yleensä en halua vaihtaa ohjaussuunnitelmaa rataantutustumisen jälkeen, mutta parin näkemäni kolarin jälkeen päätin sen tehdä, ihan jo koiran turvallisuuden vuoksi. Hyvin taisi mielikuvaharjoittelu toimia, vaikka putken jälkeen Bingley jäikin sekunnin murto-osaksi epäröimään ajautumansa hypyn taakse: "Oonko mä oikeassa paikassa? Tääkö mun pitää hypätä?" Onneksi ei jäänyt pidemmäksi aikaa epäröimään... :) Tältä radalta siis myös nolla, sijoituksella 3/57, ja tällä irtosi myös Bingleyn ensimmäinen SERT-A! :)) Mieletön fiilis! Eli teoriassa sekä Darcy että Bingley voivat valioitua vuonna 2012! Katsotaan miten tämä onnistuu käytännössä, ainakin Been kanssa tulee pikkasen kiire... Mutta aina on hyvä olla tavoitteita. ;)

Heti meidän suorituksen ja jäähdyttelylenkin jälkeen lähdin vaihtamaan koiraa, olin aika nopea - vartissa takaisin hallilla. ;) Bingleyn tuplanollan ja sertin jälkeisistä tunnelmista oli kyllä vaikea koota itseään, ja siinä vaiheessa olinkin jo aika poikki sekä psyykkisesti että fyysisesti. Oikeastaan harmittaa vähän Darcyn puolesta, kun se oli hyvässä vireessä ja olisi ehdottomasti ansainnut parempaa ohjausta. Mutta enempään en tällä kertaa enää yltänyt, ja kaikilla radoilla tuli enemmän ja vähemmän huolimattomuusvirheitä. Tuloksina 5 + hyl + 10, näistä hyl-rata oli ehdottomasti paras. Darcy liikkui ja kääntyi hyvin, hitsi vie kun olin toiselta putkelta tullessa aavistuksen väärällä linjalla ja ohjasin Darcyn takaakiertoon, vaikka hyppy olisi siis pitänyt mennä suoraan. No, hieno ja sujuva rata se muuten oli. :) Kahdella muulla radalla nähtiin lisää huonoja ohjauksia, joista johtuen kieltoja. Ensimmäistä en saanut videolle ja viimeinen ei liene julkaisukelpoinen. ;)

Tänään olin kakkosten ja ykkösten radoilla kisatöissä, huomenna sitten virkeänä "oikeisiin" töihin ansaitsemaan rahaa, että voi taas harrastaa. :D Ensi viikonloppuna lähdetään Jennan ja Minin kanssa kisaamaan Lohjalle, kivaa!

5 kommenttia:

 1. Onnea Heidi! Hieno päivä teillä! :)

  Voimia töihin! ;)

  -Maria

  VastaaPoista
 2. Tosi upeaa menoa teillä, onnea :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos! :)

  Onneksi työni on ainakin suurimmaksi osaksi niin mukavaa, että jaksaa vaikka olisikin rankka agi-viikonloppu takana... ;)

  VastaaPoista
 4. Onnea sertistä, teidän radat olivat kyllä tosi hienoja :)

  Terkuin Nadja & Hippi

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Mä taas ihailin teidän sujuvaa ja helpon näköistä menoa Hipin kanssa! :)

  VastaaPoista